Úszás

2024.06.18. 14:51

Holló Balázs ezüstérmes és olimpiai szintes

Holló Balázs ezüst-, Zombori Gábor pedig bronzérmet nyert, ráadásul mindketten teljesítették az olimpiai szintet 400 méter vegyesen a belgrádi Európa-bajnokság medencés úszóversenyeinek nyitónapján.

Heol.hu

Holló Balázs remekül teljesített

Fotó: Derencsényi István

A fináléban szinte végig fej-fej mellett úszott az egri Holló Balázs és Zombori Gábor, azonban a görög Aposztolosz Papasztamosz mellen nagyon ellépett tőlük, amit a két magyar nagy hajrája ellenére sem tudott behozni. Zombori nem sokkal Holló (4:11.51) után 4:11.70 perces idővel csapott célba.
A férfi és a női 4x200 méteres gyorsváltó is ezüstérmet nyert. A Németh Nándor, Holló Balázs, Márton Richárd, Kós Hubert összeállítású négyes hatalmas csatában szorult a győztes litvánok mögé. A staféta első embere, Németh Nándor ráadásul olimpiai szintet érő időt ért el.
A BVSC kiválósága 1:46.11 perces idővel váltott elsőként, ezzel pedig teljesítette 1:46.26-os párizsi kritériumot. Németh februárban a dohai világbajnokságon első magyarként nyert érmet 100 méter gyorson, abban a számban már korábban megvolt az olimpiai szintje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában