Ökölvívás

2024.07.22. 16:12

Asztalos, Berki és Danyi is győzött a Dobó téren

Tizenhét páros lépett ringbe Egerben, a Dobó téren rendezett gálán. Az utánpótlás mezőnyben nyolc páros kapott lehetőséget a bemutatkozásra, majd a magyar U22-es válogatott tagjai léptek kötelek közé, egriekkel kiegészülve.

Tóth Balázs

Szikrázó ökölcsatákat láthatott a közönség

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Nagy Zoltán, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) operatív igazgatója elmondta, eredetileg magyar-török válogatott találkozót terveztek, de így is jó mérkőzéseket vívtak osztrák és lengyel versenyzők ellen. Kiemelte, jó párosítások voltak, s a győzelem volt az elvárás.

Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) szakosztály-vezetője, Dorkó Péter elmondta: kilenc versenyzőjük szerepelt a gálán, hárman – Asztalos Hunor, Berki Brendon és Danyi Dániel – a fő programban. 

Asztalos és Berki nem az U22-es válogatott tagjaként, nem a kora, hanem a tudása révén került a későbbi csoportba. Jól szerepeltek, hiszen mindhárman nyertek. Nem könnyű ellenfeleket kerestek nekik, hanem olyanokat, hogy fejlődjenek, terhelés alatt a tudásukat növeljék.

Balzsay Károly, a MÖSZ szakmai igazgatója is megtekintette az összecsapásokat. Mint elmondta, ezeken a találkozón olyan ökölvívók kaptak lehetőséget, akiket szeretnének menedzselni a 2028-as Los Angeles-i olimpiáig. A párizsi olimpiára készülő csapat franciaországi nemzetközi edzőtáborban volt, majd néhány napot otthon tölthetett, kétnapos tatai edzőtábort követően pedig július 23-án indul Párizsba a nagy csapattal. Kifejtette, remények vannak, elvárások nincsenek, a lényeg, hogy hozzák ki magukból a maximumot, s olyan olimpián vegyenek részt, olyan eredménnyel, amire mindenki büszke lehet és lehet rá alapozni. Szerinte Hámori Luca, Akilov Pylyp és Kovács Richárd is tapasztalt, erős ökölvívók. A július 25-is sorsolástól is függ, milyen eredmény várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában