Ökölvívás

2024.07.14. 18:21

Három egri versenyző esélyes az Eb-szereplésre

A héten Romániában, Szörényváron edzőtáborozik a magyar serdülő válogatott. A munkát szövetségi edzőként Dorkó Péter, az Egri Városi Sportiskola (EVSI) szakosztály-vezetője irányítja.

Heol.hu

Dorkó Péter (balról), Dorkó Laura, Asztalos Hunor és Balog Bence

Forrás: EVSI

Augusztus 1. és 11. között Bosznia-Hercegovinában rendezik a serdülő korosztály Európa-bajnokságát. A kontinesntornára való felkészülés jegyében a román válogatott gyakorol a magyar csapat.
– Tizenöt versenyzővel érkeztünk meg a táborba, ami az utolsó előtti közös felkészülési lehetőség az Eb előtt – fogalmazott Dorkó Péter. – Július 25-én még Tatán dolgozik majd együtt a válogatott. Romániába majdnem ugyanazzal a kerettel vettünk részt a felkészülési héten, mint a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén. Napi két edzéssel készültünk, délelőtt külön dolgoztunk, délután pedig a román válogatottal együtt párosgakorlatok és kesztyűzések voltak. Komoly terhelésnek vannak kitéve a versenyzők, ami remélhetőleg kifizetődik majd az Európa-bajnokságon. A jelenlegi tizenöt fős keretben még történhet változás.  
Egriként Balog Bence (44 kg), Asztalos Hunor (52 kg) és Dorkó Laura (51 kg) esélyes az Eb-szereplésre.

A serdülő válogatott kerete
40 kg: Varga Levente, 42 kg: Burai Adrián Dominik, 44 kg: Balog Bence, 46 kg: Kalmár László, 50 kg: Farkas Róbert, 52 kg: Asztalos Hunor, 54 kg: Buzás Romeó, 57 kg: Szalma Balázs, 60 kg: Szilágyi Dániel, 63 kg: Kállai Tibor, 70 kg: Bogácsi Attila, 44 kg: Bajcsi Flóra, 46 kg: Balulya Nina, 51 kg: Dorkó Laura, 60 kg: Mészáros Dominika

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában