Atlétika

2024.07.01. 12:06

Ob-ezüst után: az idei a tanulás éve a hevesi súlylökőnek

Az utolsó sorozatban a nagy rivális „túllökte” Kovács Lászlót, így az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben versenyző hevesi súlylökő ezüstérmesként végzett a 129. atlétikai országos bajnokságon.

Bódi Csaba

Kovács Lászlóra idén még várnak próbatételek

Forrás: MASZ/Zsigmond László

– Mi munkál most inkább önben: a második hely feletti öröm, vagy az elszalasztott arany miatt csalódás?
– Egy kicsit nyilván csalódott vagyok, hiszen az ember törekszik minél jobb helyezést elérni, viszont abban biztos voltam, hogy a 17.24 méteres eredmény nem lesz elég a végső győzelemhez – válaszolta a 24 éves Kovács László. 

– A 17.51 méteres teljesítménnyel bajnok Tóth Balázs, mint mumus, most is megelőzte. Ez inkább ösztönzőleg hat, vagy olyan, hogy amíg ő indul, kevesebb esélye lesz az aranyra?
– Tóth Balázs nagyon jó versenyző és szeretek vele bármikor összecsapni. Nyugodtan mondhatom, ameddig ő versenyzik, kevesebb esélyem van az aranyra. Azonban ezzel nincs is semmi probléma, ugyanis egy ilyen versenytárs motiváló és legalább húzzuk egy kicsit egymás „agyát”.

129. Atlétikai Országos Bajnokság, férfi súlylökés:

1. Tóth Balázs (NYSC) 17.51 méter
2. KOVÁCS LÁSZLÓ (A-Plast Ikarus BSE) 17.24
3. Fekete István (KARC) 17.16
4. DETRIK BALÁZS (A-Plast Ikarus BSE) 15.69
5. KOVÁCS KRISTÓF (A-Plast Ikarus BSE) 14.18
6. Tóth Nándor (DSC-SI) 14.11
7. Csikos Patrik Ernő (NYSC) 14.05
8. Tóth Gergő (SZVSE) 13.89
9. Csizmazia Áron (Békéscsabai AC) 13.70
10. Szőllősi István (MTK Budapest) 13.62
11. Csapó Tamás (DSC-SI) 13.27
12. Tóth Roland (DSC-SI) 13.01

– Kiadott mindent magából, vagy most ennyi volt önben?
– Megvolt a lehetőségem a jobb eredményre. Akadt egy jól sikerült kísérletem, ami sajnos érvénytelen lett, de technikailag nagyon eltaláltam. Ennek tudatában készülünk tovább, mert ezt az évet edzőmmel, Kovács Gyulával a tanulásnak szenteltük.

Negyedik és ötödik helyezés

Az idei év egyik legrangosabb hazai eseményét a Lantos Mihály Sportközpontban bonyolították le. Hevesi súlylökőként Kovács László mögött a negyedik helyen Detrik Balázs végzett (15,69), míg Kovács Kristóf junior korosztályúként először szerepelt felnőtt országos bajnokságon. Neki a 14,18 méteres eredmény az ötödik helyezést jelentette.

– Ez volt az év versenye vagy lesz még nagy próbatétel, amelyre felkészül?
– Idén ez volt a fő versenyem. Azonban még hátra van augusztusban a Heves-kupa, illetve a csapatbajnoki döntő. Mindkettő fontos,az egyik az egyesületnek, a másiknak pedig személyes jelentőséggel bír. Ezek miatt nagyon várom az elkövetkezendő időszakot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában