Hegyi kerékpár

2024.08.08. 10:29

24. Bükk Hegyikerékpár Maraton: ahol a versenyző áll a középpontban

Jó ott versenyezni, ahol a sportoló áll a középpontban. Ahol az induló érzi, tudja és tapasztalja, hogy ő a fontos. A 24. Bükk Hegyikerékpár Maratonon a bringások a versenyzési lehetőségen kívül abból is sokat kaptak, ami a kötődést erősíti a BHM-hez.

Bódi Csaba

A Bélkő-alján a bringásokra vetült a fény

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ha nincs extrém idő, azaz nem szakad le az ég, vagy nem kánikulában kell tekerni, akkor a figyelem fókusza maradhat a bringázókon. Ha előzetesen a résztvevők nemcsak időben neveznek, de folyamatosan nyomon követik a figyelmükbe ajánlott információkat, akkor nagy eséllyel megelőzhetők a túlvállalások, a kicsúszások, rosszabb esetben balesetek. 

A 24. Bükk Hegyikerékpár Maratonon értő fülekre találtak Nagy Ádám szavai. A szervező Nagy Sportegyesület vezetője közvetlenül a rajt előtt mikrofont ragadva szólt a mezőny tagjaihoz.

– Nagyon csábítóan hat a pálya, elsőre arra buzdít, hogy bátran lehet menni, de az eső ellenére poros az út, ami bárkit becsaphat, ahogy a vízmosásoknál is nagyon kell vigyázni –  figyelmeztetett házigazda.

A tanácsokat megfogadta a 394 főt számláló mezőny, amelynek tagjai öt kategóriában (pedelec futam: 60 kilométer, hosszútáv: 86 km; középtáv: 60 km, rövidtáv: 30 km; minitáv: 14 km) tekerhettek Bélapátfalván. Köztük volt a szakág honi nagy alakjaként Blazsó Márton is, aki noha már 44 éves, ezúttal is igazolta versenyzői kvalitásait. 

Gyöngyösi győztes a hölgyeknél

Szlovencsák Panka személyében vármegyénkbeli győztest is köszönthettek a 24. Bükk Hegyikerékpár Maratonon. A gyöngyösi Mátra Biker SC versenyzője a rövid táv (30 km) felnőtt női kategóriában végzett az élen 1:56:13 órás idővel. A teljes eredménylista a temposport.hu oldalon található.

Igaz, a hazai élvonal markánsabban is képviselhette volna magát és akkor jelentősebb csaták alakulhattak volna ki a dobogós helyekért, de ez nem von le semmit a győztesek sikerének az értékéből. Az érmesek joggal örülhettek, ám valójában a megméretés élményén kívül azok is ajándékokkal gyarapodtak, akik a derékhadat képezték.

– A rég volt, „igazi” maratonik hangulatát azzal is igyekeztük visszahozni, hogy a nevezési díjért nyújtott szolgáltatásokat bővítettük, jelezve, hogy a Bükk Hegyikerékpár Maraton érzelmileg is legyen ott az indulók fejében – emelte ki Nagy Ádám.

Jövőre negyedszázados évforduló következik a BHM életében. A helyszínnek otthont adó bélapátfalvi önkormányzattal lejárt a Nagy SE szerződése, ám a klubelnök bízik benne, hogy kap olyan feltételeket, amelyek biztosítják a verseny folytatását. Mert a Bükkben jó tekerni és még jobb, hogy figyenek is a bringásokra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában