Kézilabda

2024.08.31. 09:15

A hatvani nők Füzesabonyban győzelemnek örülhettek

Egymás után lépett pályára a Füzesabonyi SC NB II.-es női és férfi csapata. A bajnoki felkészülés jegyében rendezett találkozókon a hölgyek vármegyei riválissal szemben szenvedtek vereséget, míg az urak a hajdúsági ellenfelet győzték le.

Sike Károly

A füzesabonyi Bocsi Szonjáék (a labdával) első nyári felkészülési mérkőzésüket játszották

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 2024/25-ös szezonban a női NB II. D-csoportjába sorolt Füzesabonyi SC és a C-csoportban szereplő Hatvani KSZSE mérkőzésén 30 perc játék után még a hazaiak vezettek, ám a szünet után már a Zagyva-parti gárda volt élesebb és végül ötgólos győzelmet aratott.

– Ez volt az első mérkőzésünk az újjáalakult csapattal. Ismét sokat fiatalodtunk – fogalmazott a füzesabonyiak edzője, Tamás Tamás.

 – Arra is akadt példa, hogy egy időben három serdülő korú játékos volt a pályán, ami nagy öröm számunkra, hiszen évről-évre több fiatal kopogtat a felnőttcsapat ajtaján. Sok hibával játszottunk, főleg a helyzetkihasználásra gondolok, de azon vagyunk, hogy minél hamarabb összecsiszolódjon a csapat.
A hatvaniak már a negyedik edzőmeccsüket játszották.

– Két héttel az NB II.-es nyitány előtt szerettük volna elérni azt a hőfokot, amit majd a bajnokság megkövetel – jelentette ki a hatvaniak edzője, Soós Péter.

 – A védekezést megoldottuk, de támadásban sok ziccert hibáztunk. Örülünk a győzelemnek, látjuk, hogy miben kell még fejlődni.
Az edzőként immár Bánik Roland vezette FSC férficsapata az azonos osztályban szereplő Hajdúnánással mérkőzött. Az ötgólos győzelmet hozó találkozón az új játékosok közül Nagy Attila hét, Hangyel Norbert négy gólt szerzett.

Felkészülési mérkőzéseken
NŐK
FÜZESABONYI SC–HATVANI KSZSE 25–30 (14–13)
FSC: Végh L., Tóth D., Szegő V. (kapusok), Dobos-Kovács V. 3, Tamás Cs., Bocsi Sz. 8, Nagy L., Szabó L. 5, Ferencz B. 1, Csomós A. 1, Adácsi L. 2, Czakó G. 1, Sipos G., Ludvig-Titze K. 3, Aácsi N. 1.
HATVAN: Pompor A., Fehér V. (kapusok), Bense H., Sáfrán B. 3, Zsikla G. 6, Szabó F. 2, Molnár N., Tutti K. 5, Kaposvári A. 3, Markos R. 3, Pál I. 8.  
FÉRFIAK
FÜZESABONYI SC–HAJDÚNÁNÁS SK 29–24 (15–13)
FSC: Nagy D., Halász R. (kapusok), Csapó P. 2, Igó Á. 3, Szabó B. 3, Tamás T., Nagy A. 7, Hangyel N. 4, Molnár M. 2, Bakó B. 2, Halász Sz. 2, Angyal A. 1, Antal Cs., Gönczi A., Lányi P. 2. Edző: Bánik Roland.

Az 2024/25-ös NB II.-es küzdelmek szeptember 14-én kezdődnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában