Négyesfogathajtó verseny

2024.08.22. 07:18

Negyvenkét indulója lehet a szilvásváradi világbajnokságnak

Kilenc magyar négyesfogathajtó vehet részt a világeseményen.

Heol.hu

Tizenhárom nemzet 42 versenyzője, köztük 13 világbajnok vesz részt a Szilvásváradon két hét múlva kezdődő négyesfogathajtó-vb-n, írta az MTI a szervezők szerdai tájékoztatása szerint. A közlemény szerint a világbajnokok között Lázár Zoltán, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József "képviseli" a magyar színeket.

Magyar versenyzők
Boyd Exell
Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A mezőnyben ott lesz minden idők legeredményesebb hajtója, a tizenötszörös vb-győztes holland Ijsbrand Chardon és az utóbbi hat világbajnokságot sorozatban nyerő ausztrál Boyd Exell is. A rendező ország jogán Magyarország kilenc versenyzőt indíthat az eseményen.

A szeptember 4. és 8. között tartandó szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokságot a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség szervezi, a szakmai hátteret a Magyar Lovassport Szövetség, az infrastruktúrát az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad adja. A program szeptember 4-én az állatorvosi ellenőrzéssel indul, az ünnepélyes megnyitó 18 órakor lesz. Szeptember 5-6-án 10 órai kezdéssel a díjhajtást, 7-én a maratonhajtást, 8-án az akadályhajtást rendezik.

Boyd Exell
Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Az előzetes nevezési listán még 45-en szerepelnek a FEI honlapján, a legnépesebb a magyar és a német küldöttség, majd a holland hajtók következnek. A legtöbb versenyző 7-8 lovat nevezett a viadalra, de vannak, akik tízet is megadtak az előzetes listájukon. A Szilvásváradi LSKE versenyzői közül ifj. Galbács Ferenc és Váczi István szerepel a világbajnokság nevezői között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában