Négyesfogathajtó világbajnokság

2024.09.07. 08:15

Chester Weber úgy érezte magát, mintha a New York-i Filharmonikusokat vezényelné

A 2024-es szilvásváradi Ineos FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság díjhajtását az amerikai Chester Weber nyerte. Még sosem volt karmester, de úgy érezte magát a bakon, mintha a legjobbakat vezényelné.

Tóth Balázs

Chester Weber 31,06 hibaponttal zárta a négyesfogathajtó világbajnokság díjhajtás versenyszámát, ami meglehetősen jó eredménynek számít, volt, világcsúcs-közeli eredmény. A versenyző a futam után nagyon boldog volt az eredménnyel.

Az amerikai Chester Weber nyerte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokság díjhajtás versenyszámát
Az amerikai Chester Weber nyerte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokság díjhajtás versenyszámát
Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

- Valószínűleg az egyik legjobb díjhajtás volt, amit a világ valaha látott. Alázatosan ültem e csodálatos lovak mögé. Évek óta dolgozunk együtt a célokért, több ló három és fél éves kora óta nálam van. És volt egy programunk, amellyel kifejezetten erre a feladatra készítettük föl őket, és alázatosan kellett mögéjük ülni. Természetesen egy egész falura van szükség ahhoz, hogy ezek az eredmények megvalósuljanak. Megtiszteltetés számomra, hogy mögöttük ülhetek, de valójában a lovak voltak azok, akik táncoltak. Valaki megkérdezte, milyen érzés volt, amikor bementem az arénába, és azt mondtam, soha nem voltam zenekari karmester, de úgy éreztem, mintha a New York-i Filharmonikusokat vezényelném vagy valami hasonló. Úgy éreztem, hogy minden kis ujjrándulásnál megvan ez az erő, és ők csak táncolnak, és ez tényleg fantasztikus volt – értékelt Chester Weber.

Ugyanakkor még két versenyszám hátra van a világbajnokságból. A maratonpályán már járt tavaly, ki is fejtette, hogy tavaly nagyon jó teljesítményt nyújtottak itt. Kicsit olyan, mint az amerikai iskolájának hajtópályája a hegyekben és völgyekben. Ezen nőtt fel a Blackstone Egyetemen és a környékén.

- Nekünk tavaly jól ment. Nagy reményeket fűzök a szombati naphoz, de annyit teszek, hogy egy-egy részre koncentrálok, és megpróbálok a saját lovaimra, azok teljesítményére koncentrálni – tette hozzá Chester Weber.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában