Labdarúgás

2024.09.14. 19:32

Eger SE: gyász, eső, sár és kupabúcsú

Az első félidőben szinte a semmiből kapott két gólt az Eger SE a Mol Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzésén, ami alapjaiban meghatározta a továbbjutás kérdését az NB II.-es Soroksár SC ellen.

Bódi Csaba

A soroksáriak csapatkapitánya, Lovrencsics Balázs kétszer talált az egriek kapujába

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a nézők és a csapatok a tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Vermes Róbert egri törzsszurkolóra emlékeztek. 

Amint útjára indult a labda, az eső is rákezdett, és hol kisebb, hol nagyobb intenzitással végig áztatta a pályán lévőket, no meg lelátón helyet foglalókat. Az NB II.-es soroksáriakat maroknyi, ám annál lelkesebb szurkolói csoport biztatta, akik az első félórában még csak helyzeteket láthattak. A 33. percben aztán Dobos Áron lövése becsorgott Hámori Tamás Risto kezei között a hálóba (0–1), majd közvetlenül az első félidő lefújása előtt véleményes helyzet után értékesített 11-esből született góllal (0–2) vonult szünetre a Soroksár.

A fordulást követően mindössze öt perc el, amikor Lovrencsics Balázs közelről fejelt a kapuba (0–3), majd pedig az 57. minutumban lábbal volt eredményes (0–4). Igaz, ez utóbbi találatot Hámori remek mozdulata előzte meg, melynek során a kapufára ütötte a labdát. Fájdalom, a játékszer a gólvonalon túlra jutott. Így aztán az utolsó félóra már a cserék mozgósításával és néhány nekilódulással telt, ám újabb gól már nem született, ami az NB II.-es fővárosiak magabiztos továbbjutását hozta magával. 

A mérkőzés jegyzőkönyve

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójában:
EGER SE–SOROKSÁR SC 0–4 (0–2)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 100 néző. V.: Takács Ákos (Dobos, Benkő).
EGER: Hámori – Debreczeni (Kis-Orosz, 61.), Lencsés, Valkay – Kozma, Farkas G., Nagy-Kolozsvári (Hamar, 61.), Balázs P. (Berecz, 72.), Illés – Zvara (Major, 61.), Tóth L. M. (Gíber, 61.). Vezetőedző: Simon Antal.
SOROKSÁR: Mergl – Nagy O., Króner, Bolla, Tavares – Dobos (Halmai, 77.), Köböl (Somfalvi, 67.), Korozmán (Dragóner, 61.), Vass Á. (Manner, 61.), Kundrák – Lovrencsics (Varga I., 61.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
GÓL: Dobos (33.), Köböl (44. – 11-esből), Lovrencsics (50., 57.).
JÓK: Lencsés, Farkas G., Nagy-Kolozsvári, ill. Vass Á., Kundrák, Tavares, Lovrencsics.
TOVÁBBJUTOTT: a Soroksár SC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában