Vízilabda

2024.09.05. 13:51

Egriek Győrben: Bíró Attila igazgat, Petrovai Márton edzősködik

Az egyik legsikeresebb magyar edzőt, Bíró Attilát szerződtetve lépne előbbre a győri vízilabdázás. Mind a férfi-, mind a női csapat számára cél, hogy eggyel magasabb osztályba jusson, azaz az erősebbik nem az OB I/B-be, a hölgycsapat az OB I.-be jusson - írta a kisalfold.hu.

Heol.hu

Petrovai Márton (balról a második) és Bíró Attila (balról a negyedik) immár együtt dolgozik

Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld

Utóbbi együttesnél vállal szerepet szakmai igazgatóként a női válogatottat Európa-bajnoki címig, világbajnoki ezüstig és olimpiai bronzig vezető Bíró. A férfiszakágat Vogel Zsolt irányítja, aki eddig az egész klub szakmai vezetője volt, de elsősorban a női utánpótlással és felnőttekkel dolgozott.
Az egri illetőségű Bíró Attila arról beszélt, miért most jött el annak az ideje, hogy munkát vállaljon Győrben.

Ábrahám Csabával régóta beszélgettünk erről, nem titok, hogy jó viszonyt ápolunk, kapitányként is ahol tudtam, segítettem a győri pólónak – kezdte Bíró Attila. 

– Régóta rágta a fülemet, de én nagyjából egy évet szerettem volna pihenni, hiszen húsz éve edzősködöm a legmagasabb szinten. Nyár végén jutottunk el arra a pontra, hogy végül egymás tenyerébe csapva szeptember elsejétől Győrben dolgozom, mert már hiányzott a vízilabda. A győri klubnak van múltja és jelene, volt időszak, amikor Csipkerózsika-­álmát aludta, de a most itt dolgozó kollégák többsége életet lehelt a sportágba. Most ugyan a női csapat a másodosztályban szerepel, de talán nem túlzás az állítás, hogy kötelező a feljutás. A kiesést sosem jó megélni, de egy ilyen eset általában valami új kezdete, ebben az esetben remélhetőleg hosszú, sikeres út kezdete lesz. Nagy dolgokat nem szeretnék ígérni, lépésről lépésre kell haladni, a válogatottal is mindig ez volt a cél. Az infrastruktúra nagyon rendben van, ahogyan a gazdasági háttér is, példaértékű az a hozzáállás, ami a klubnál van, és melyet az egyetem és a város is támogat.

Az ugyancsak egri származású Petrovai Márton a fiú ifjúsági csapatot és az OB II.-es együttest vezeti.

– Tavaly érkeztem Győrbe, ahol nagyon jó állományt vehettem át Hargitai Attila kollégámtól – közölte a szakember. 

– Úgy érzem, nagyon jó kollektíva alakult ki az edzők között, és ez a jó hangulat a gyerekekre is áttevődik, ők is élvezik a játékot, az edzéseket. Tavaly a gyerekcsapattal harmadikok, a serdülőkkel másodikok, míg az ifikkel – melyben három ifi korosztályú gyerek volt – hatodikok lettünk, ezzel pedig kvalifikációt játszhatunk az A1-es bajnokságért. Nem mi vagyunk az esélyesek, de jól dolgoztunk egész nyáron, melynek akár már ott meglehet a gyümölcse. Az OB II.-ben büszkék vagyunk arra, hogy a csapatunk szinte csak saját nevelésű, illetve egyetemre ide járó játékosokkal van tele. A tavalyi ötödik helyről előbbre tudunk lépni, ha a maximumot beleadjuk minden edzésen és meccsen. Ez esetben tiszta, boldog arccal jöhetünk ki a medencéből minden nap – zárta szavait a tréner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában