Küzdősport

2 órája

Gyöngyösön a ketrecharc hívei 95 viadalt láthatnak

Két ketrecben, tíz órán át, hét nemzet 90 versenyzője méreti meg magát a gyöngyösi Hungarian MMA Open versenyen.

Bódi Csaba

A ketrecen belüli világ csak a legkeményebbeknek való

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Célom, hogy a küzdősportot és a harcművészetet minél szélesebb körben elfogadottá és támogatottá tegyem – közölte tervét Dencinger Dávid.

A Mátra Kempo SE annak apropóján szólalt meg, hogy a gyöngyösi klub szeptember 28-án a Dr. Fejes András Sportcsarnokban bonyolítja le azt a viadalt, amelyről a sportvezető azt mondta, „Ez az ország valaha volt legnagyobb létszámú MMA versenye.”

De miről is van szó? A szabad enciklopédia (wikipédia) eképp fogalmaz.

„Az MMA, azaz a mixed martial arts, vagy kevert harcművészetek olyan küzdősport, amely megengedi az ütést, rúgást és a földharcot egyaránt, állva és földön is.”

Juniorok és felnőtt amatőrök

A szombaton reggel 9 órakor kezdődő versenyen a döntőkre 15.30 után kerül sor. A 95 párharcot felvonultató junior és felnőtt amatőr kategóriában kiírt, várhatóan 19 óráig tartó rendezvényt kétnapos nemzetközi edzői képzés előzi meg.

Helyben is vagyunk, kiegészítve azzal, hogy a 18 év felettieknek fejre is lehet „célozni”, ám a fiatalabbaknak nem. 

Hatvanban a Harcosok Éjszakája visszatérő eseményként jelent programot a sportág híveinek, de Eger is volt már helyszíne hasonló rendezvénynek, nevezetesen a Fight Night Gálának.

Gyöngyösön azonban még nagyobbat álmodott és hoz tető alá a Mátra Kempo SE.
– Macedón, szlovák, osztrák, román, török, portugál és román indulókat várunk a magyarokon kívül – magyarázta Dencinger Dávid.

És, hogy kik leszek a mieink, vagyis a Heves vármegyei résztvevők?

– Balla Tamás az edző tanítványaként Magyari Márk érkezik, míg a Mátra Kempo SE színeiben Tóth-Kovács Gergő, Kiss Botond és Jónás Dusán számít a közönség buzdítására – emelte ki a gyöngyösieket felkészítő Dencinger Dávid.

A rendezvény plakátja 
Forrás: Mátra Kempo SE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában