Vízilabda

2 órája

Női Bajnokok Ligája: a Digi-Egertől bravúr kell a továbbjutáshoz

A Bajnokok Ligája selejtezőjével indul a 2024/25-ös szezon az OB I.-ben legutóbb bronzérmes Digi-Eger női csapata számára. A vármegyeszékhelyiek a "D" jelű quintet házigazdájaként az egyaránt olasz SIS Roma és a Pallanuoto Trieste, a spanyol CN Terrassa és a III. Kerületi TVE gárdáját fogadják a Bitskey Aladár Uszodában.

Rebecca Parkes kiválása érzékeny veszteség az egrieknek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A négy nap során a csapatok körmérkőzéseket játszanak, ezt követően alakul ki a csoport végső sorrendje. Az első két helyezett, valamint az öt csoport legjobb harmadikja jut be a legjobb 16 közé, ahol az öt kiemelt – köztük a magyar bajnok UVSE – is csatlakozik a nyolcaddöntős mezőnyhöz. A többi együttes a második számú európai kupasorozatban, az Eurokupában folytathatja szereplését.

Dr. Sike Józsefnek rövid idő alatt kellett felkészíteni a csapatát 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap


– Miután bronzérmmel a nyakunkban hazaérkeztünk az U18-as lány válogatottal a csengtui világbajnokságról, hat nap állt rendelkezésre, hogy rendezzük a sorokat a BL-selejtezők előtt – fogalmazott az egriek vezetőedzője, dr. Sike József. – A távollétemben Tóth Kálmán dolgozott a csapattal, s remek fizikai állapotban kaptam vissza a lányokat. 

Ami a legnagyobb fejtörést okozza, hogy a válogatott centerünk, Rebecca Parkes egyelőre nem áll rendelkezésre, nélküle kell megoldani az előttünk álló feladatokat.

 A nyáron Szentesről igazolt korosztályos válogatott testvérpár, Horváth Luca és Horváth Zsófia ugyanakkor bevethető, fizikális erejükkel pedig adhatnak egyfajta stabilitást a csapatnak.
Arra a kérdésre, hogy a fentiek ismeretében milyen esélyekkel indulunk a nyolcaddöntős szerepelés kiharcolására a szakember így felelt:
– A két olasz csapat és a spanyol gárda számít a legfőbb vetélytársnak, az erősorrend alapján a csoport 3–4. helye lehet a realitás. A napi forma persze mindezt átírhatja, igyekszünk úgy teljesíteni, hogy sikerrel vegyük az akadályt – válaszolt dr. Sike József. 

A D-csoport menetrendje

OKTÓBER 3., CSÜTÖRTÖK
18.30: Pallanuoto Trieste–SIS Roma
20.30: Digi-Eger–CN Terrassa
OKTÓBER 4., PÉNTEK
18.30: Pallanuoto Trieste–III. Kerületi TVE
20.30: Digi-Eger–SIS Roma
OKTÓBER 5., SZOMBAT
10.00: CN Terrassa–Pallanuoto Trieste
12.00: III. Kerületi TVE–SIS Roma
18.30: Digi-Eger–Pallanuoto Trieste
20.30: III. Kerületi TVE–CN Terrassa
OKTÓBER 6., VASÁRNAP
11.00: CN Terrassa–SIS Roma
13.00: Digi-Eger–III. Kerületi TVE

Jövő héten bajnoki nyitány
A női OB I. 2024/25-ös küzdelmei október 9-én kezdődnek. A nyitányon a III. Kerületi TVE vendége lesz a Digi-Eger.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában