Választás 2024

2024.05.07. 10:58

A Hatvani járás két településén is csak egy-egy polgármesterjelölt indul

A jogorvoslati határidő lejártával a hatvani járásban is nyilvánvalóvá válik, a június 9-i helyhatósági választáson mely polgármester- és képviselő-jelöltek indulhatnak a mandátumokért. Kisorsolták az aspiránsok szavazólapon szereplő sorrendjét is.

Tari Ottó

Hatvanban a kihúzott sorrend alapján Varga Ferenc (Hatvanért Egyesület), Janik Tamás (független) és Horváth Richárd (Hatvani Városvédő Egyesület) neve szerepel a polgármesteri szavazólapon. A nyolc egyéni választókerületben összesen harmincnégyen – állnak csatasorba, az egyes és a hatos körzetben öten-öten, a többiben négyen-négyen vállalják a megmérettetést. Három szervezet (a Fidesz, a Hatvani Városvédő Egyesület és a Mi hazánk állított kompenzációs listát, ezeket nyilvántartásba is vették, ám cikkünk írásakor, kedden délelőtt a valasztas.hu szerint még egyik sem vált jogerőssé.

HMM_0005
A Hatvani járás két településén is csak egy-egy polgármesterjelölt indul
A Hatvani járás két településén is csak egy-egy polgármesterjelölt indul (Illusztráció)
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A térség többi településén „kislistás” szavazás eredményeként alakulhatnak meg a majdani képviselő-testületek, vagyis nem körzetenként, hanem egyetlen névsorból választhatják ki az állampolgárok az általuk favorizált képviselő-jelölteket.

Lőrinciben négy polgármester-jelölt (Petrik Zsolt, Minárik László Róbert, Vig Zoltán – valamennyien függetlenek), illetve Pálinkás Péter (Fidesz-KDNP) mellett a nyolc képviselői helyre 32-en pályáznak az egyéni listán.

Apcon két független, Juhász István és Susán-Fáczán Zsuzsanna indul polgármester-jelöltként, s 23-an szeretnének képviselők lenni. Itt a lista cikkünk írásakor még nem frissült, akadnak, akik neve mellett a „nem jogerős”, illetve a „bejelentve” kitétel szerepel, s ily módon a valasztas.hu-n a sorrendet sem tüntethették még fel.

Boldogon Zólyomi Szilárd, Petrovics Csaba és Püspöki Istvánné (mind függetlenek, Petrovics neve mellett kedden reggel a „nem jogerős” szerepel) szeretne községvezető lenni. A képviselői helyekre 15-en pályáznak, sokuk indulása egyelőre nem jogerős.

Csányban Morvai Attila és Medve István (függetlenek, Medve egyelőre nem jogerősen feltüntetve a valasztas.hu-n) indul polgármester-jelöltként. A képviselői-jelölti aláírásokat tizenöt induló gyűjtötte össze, de a jogerőre emelkedést illetően többek esetében itt is várni kell még.

Ecséden Dankó István (független), Maksa Mátyás (Fidesz-KDNP) és Tóth Tibor (független) pályázik a polgármesteri státuszra, a képviselő-jelöltek száma tíz, közülük hárman még nem jogerősen.

Heréden Szendrei Andrásné (független) és Ilkó-Tóth András (Szépítsünk községet, építsünk közösséget – utóbbi még nem jogerősen) vállalta a polgármester-jelöltségi megmérettetést. Mellettük tizenöten szeretnének bekerülni a képviselő-testületbe.

Horton Juhász László, Nosza László, Magyar Norbert és Borsodiné Dencs Adrienn (mind függetlenek, utóbbi kettő indulása még nem jogerős) lennének polgármesterek, tizennyolc jelölt pedig képviselő.

Nagykökényesen Besszer Andrásné (Fidesz-KDNP) és Misinszki Imre független vállalná a polgármesterséget. Képviselőségre öten pályáznak, közülük egy fő még nem jogerősen.

Petőfibányán Tomecz László és Juhász Péter (mindketten függetlenek) neve szerepel a valasztas.hu-n polgármester-jelöltként feltüntetve, előbbi egyelőre csak bejelentettként. A községben a tizenöt képviselő-jelölt közül többeket még nem vettek nyilvántartásba.

Rózsaszentmártonban négy független jelölt – Huczka Márk, Váray Károly Róbert, Balogh Viktor, Patai Veronika – indul a polgármesteri székért, utóbbi egyelőre nem jogerősen. A képviselői listán tizennégyen szerepelnek, többen nem jogerősen.

Szűcsiben Hordósné Kovács Krisztina (Fidesz-KDNP), Lólé Kálmán és Csala Elvira (függetlenek, Csala jogerősen még nincs nyilvántartásba véve) szeretnének településvezetők lenni. A tizennégy képviselő-jelöltből többen még a státuszuk jogerőssé válására várnak.

Zagyvaszántón Fekete László (független) az egyedüli polgármester-jelölt, s a tizenegy képviselő-jelöltből tízet már jogerősen nyilvántartásba vettek.

Kerekharaszton Szabó Ádám (Fidesz-KDNP) az egyetlen polgármester-aspiráns, míg hatan szeretnének képviselők lenni.

Újfent fontos megjegyezni, hogy a felsorolás a kedd kora délelőtti állapotot tükrözi a valasztas.hu adatai alapján, ám a helyzet a frissítések alapján óráról órára változhat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában