Közélet

2015.07.23. 07:52

A többség sétálhat a várfalon

A Kaláka Fesztivál óta már sokak végigsétálhattak az elkészült Panoráma Várfalsétányon. Már aki bejárhatja, hiszen az akadálymentesítésről megfeledkeztek a tervezők és kivitelezők.

S. S., SZ. E.

Fotó: Daniel Beran

A Kaláka Fesztivál óta már sokak végigsétálhattak az elkészült Panoráma Várfalsétányon – ami a belváros szívéből, a török sátortól egészen az erőd északi kapujáig vezet. A munkálatokra megközelítőleg 180 millió forintot áldoztak, mely során lényeges állagmegóvási munkák is végbementek. A sétány része lett a 30-40 éven át nem használt régi szervizút, illetve új szakaszokkal bővült. Üröm az örömben, hogy mozgáskorlátozottak, babakocsisok például nem tudják használni, az akadálymentesítés elmaradása miatt.

Aki felmegy a várfal-sétányra, egy eddig ismeretlen panorámában gyönyörködhet, nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek a turisták körében is. Már aki bejárhatja, hiszen az akadálymentesítésről megfeledkeztek a tervezők és kivitelezők.

Zentai László Eger önkormányzatának médiareferense kérdésünkre elmondta: a megyei jogú város a negyedik kedvezményezettje a projektnek, s az akadálymentesítés soha nem szerepelt a tervekben. Az ok: olyan mértékű szintkülönbségek vannak, amelyeket csak több lifttel lehetne áthidalni, ami irreális költségeket jelentett volna.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!