Közélet

2011.05.11. 17:27

Életmentő műszereket vennének

Recsken a közelmúltban adták át azt a korszerű egészségügyi komplexumot, amelyben a két háziorvosi, a fogászati rendelő, a védőnői szolgálat, valamint a mikrotérség lakosságának ellátását szolgáló hétvégi központi orvosi ügyelet kapott helyet.

HEOL

Az épület mellett alakították ki a mentőállomást is, ami két mentőautóval e hét elejétől működik. Ezzel a fejlesztéssel a térséghez tartozó hét település – Parádsasvár, Parád, Bodony, Mátraballa, Mátraderecske, Recsk, Sirok – csaknem tizenegyezer lakójának élete lesz nagyobb biztonságban.


Mostantól tehát az itt élők számíthatnak a gyors orvosi segítségre, azonban a mentőállomás hatékonyabb működéséhez szükség lenne néhány életmentő műszerre. Az Országos Mentőszolgálat Alapítványa felhívással fordult a magánszemélyekhez és a környéken működő cégekhez, intézményekhez, hogy lehetőségeikhez képest anyagilag is támogassák munkájukat. Mihamarabb szeretnének ugyanis defibrillátort, fonendoszkópot, sürgősségi táskát, vákuummatracot, speciális kötszereket és gyermek-lélegeztető ballont vásárolni.
A mentéstechnikai eszközökre szánt felajánlásokat az egészségügyi központban kifüggesztett számlaszámra utalhatják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!