Közélet

2016.09.23. 09:48

Gyermekjog előtérben

Óvodapedagógusoknak tartottak szakmai napot Egerben.

V. M.

Gyermekjogi szakmai napot tartott MesÉLJ jogosan címmel óvodapedagógusoknak az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a megyeházán csütörtökön. A programon Az elveszett madártoll című kötetet is bemutatták, amely az óvodás korú gyermekekkel jogaikat, kötelezettségeiket gyermeknyelven tudatja.

– Óvodapedagógusokat vontunk be a programba, hiszen ők vannak a legtöbbet az érintett korosztállyal. Ha az óvónők megértik ezeket a jogokat, át tudják adni a gyerekeknek is. Például, hogy adják át az ülőhelyüket a buszon az időseknek, netán kérdezzenek nyugodtan az orvostól, ha kezeli őket. Ilyen helyzeteket mutatunk be a gyermekeknek a könyvben szereplő mesékkel – mondta el dr. Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dr. Novák Krisztina adta át a könyveket a gyermekosztályt vezető dr. Vargyay Évának Fotó: Huszár Márk
[/caption]

A szervezet ugyanezen a napon a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet gyermekosztályán betegjoggal, gyógyszerellátással kapcsolatos plakátokat is kihelyezett, valamint az osztálynak is átnyújtott néhány példányt a könyvből. Az eseményen dr. Vácity József kórházigazgató elmondta: fontosnak tartja, hogy segítsék a nehéz élethelyzetben lévő, azaz beteg gyermekeket, s tudassák azokkal jogaikat, lehetőségeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!