Közélet

2015.09.08. 08:10

Védett övezetek a faluban a prostik miatt

Új helyi rendeletet adtak ki a prostitúció korlátozása érdekében.

M. A.

A törvény lehetőséget biztosít arra, hogy egyes területeket védetté nyilvánítsanak. A ludasi rendelet kimondja, hogy az adott utak, utcák padkától számított 200-200 méteren belüli részét nyilvánítsák védett övezetté.

A község lakosainak a véleménye a jogszabályról igen megoszló. Vannak, akiket zavarnak az utcán mozgó lányok, akadnak azonban olyanok is, akiket egyáltalán nem is foglalkoztat ez az ügy. Vargáné Csengeri Mónika, Ludas polgármestere elmondta, hogy úgy érzi, településvezetőként legfőbb hivatása és kötelessége a község rendjének fenntartása. Főleg most, az iskolakezdés után.

A lányok ugyanis nemcsak a falun kívül eső területeken dolgoznak, hanem megjelennek a községen belül, például a buszmegállókban. A polgármesteri hivatalba a lakosságtól több bejelentés is érkezett a prostituáltak miatt, mert előfordult, hogy zaklatták a buszmegállóban várakozókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!