Sport

2011.04.30. 20:41

Bardi ötös, pezsgőzés és edzői búcsú Egerben

Huszonnegyedik bajnoki mérkőzésén 21. győzelmét aratta az Egri FC csapata, amelynek tagjait a Dunakeszi elleni gólzáport követően aranyérmesként köszönhették a szurkolók.

Bódi Csaba

A labdarúgó NB III. Mátra-csoportja 24. fordulójában:
Egri FC – Dunakeszi Vasutas 7–1 (4–1)
Eger, 150 néző. V: Mocsári Tamás (Landeszmann L., Bartkó E.).
EGER: Illyés – Debreceni, Kiskapusi, Mile, Káposzta (Szabó G., 56.) – Romhányi (Kálmán, 70.), Gulyás, Vén – Kotula, Bardi (Kasza D., 78.), Hamar. Szakmai igazgató: László István.
DUNAKESZI: Horváth G. – Dizmatsek (Vass R., 46.), Csitári, Gyetván A., Mikesy – Kiss R., Kákonyi, Krajcsek, Gyetván – Lőrincz, Murányi. Játékos-edző: Lőrincz László.

Horváth János, alias „Róka” és Zágonyi Sándor olyan „érzést” tett a labdába a kezdőrúgáskor, hogy még egy perc sem telt el, máris vezetett az egri együttes. A két korábbi ex-egri FUTBALLISTA persze szerénykedett, hogy nem az ő érdemük a nyitó találat...

A gólt Bardi Gábor jegyezte, aki Debreceni jobb oldali beadása után vette be Horváth Gergely kapuját. A kesziek hálóőrének a folytatásban is sűrűn kellett maga mögé nyúlnia, amit egykedvűen vett tudomásul a portás sporttárs. A gólkirályi címre törő Bardi például még további négy alkalommal volt eredményes (egyszer 11-esből), vagyis öt találatig jutott a csatár, aki ezzel már 20 treffelésnél jár. Az viszont kérdés, hogy tudja-e a „termelést” tartani, ugyanis a 78. percben a jobb combjában fájdalmaz érzett és cserére kényszerült.
– Még nem tudom, hogy görcs, vagy szakadás történt. Remélem, csak az előbbiből van szó – adott gyors diagnózist a csatár.

A maradék két hazai gólon a 17 találatnál tartó Hamar Ádám és a védőként a kapu előtt is jeleskedő Kiskapusi Balázs osztozott, míg a vendégek részéről a játékos-edző, Lőrincz László gondoskodott a szépítésről. Tette mindezt 3–0-ás egri előnynél a 31. percben.

Az igazi fiesztához az Ultras Eger és az Agria Ultras szurkolói csoportok párját ritkító előadással járultak hozzá, jelezve: a csapat és a drukkerek már NB II-es szinten állnak.

A lefújást követően a csapat és a kitartó ultrák együtt ünnepelték a bajnoki címet, amely pezsgőzéssel folytatódott az öltőzőben. Két hét múlva ingyenes lesz a belépő az RKSK elleni majálisra, amikor az első helyezett gárdát lehet köszönteni.
Gólszerzők: Bardi (1., 15., 41. – 11-esből, 51., 55.), Hamar (20.), Kiskapusi (48.), ill. Lőrincz (31.).
Jók: Bardi (a mezőny legjobbja) és az egsz hazai csapat, ill. senki.

László István: – Köszönöm a szurkolóinknak, a játékosoknak és szakmai segítőimnek, hogy ehhez a bajnoki címhez segítették az Egri FC-t! Sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt a hátralévő mérkőzéseken már nem tudok részt venni, de gondolatban végig a csapattal leszek.
Lőrincz László: – Gratulálok az Eger nagyarányú győzelméhez! Talán, ha egy picit jobban odafigyelünk, akkor megnehezíthettük volna a hazaiak dolgát. Egy edző nem sok mindent tehet olyan kiszolgáltatott helyzetben, amikor csak 11 játékos áll a rendelkezésére.

További eredmények: Ózd – Hevesi LSC 7–2, Tiszaújváros – Felsőtárkány 3–3, RAFC – Tura 0–1, Putnok – Vasas II. 1–2, Rákosmente – Monor 2–1, Gyöngyösi AK-Ytong – Balassagyarmat 0–0. Vasárnap, 17.00: Balmazújváros – Salgótarjáni BTC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!