Közélet

2014.10.27. 16:10

Megalakult a Heves Megyei Közgyűlés

Ünnepélyes alakuló ülését tartotta hétfőn délelőtt Heves megye önkormányzatának a közgyűlése a megyeháza Barkóczy termében.

P. A.

Fotó: Nemes Robert

Az esemény kezdetén Révész Tamás, a Heves Megyei Területi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 12-i választás eredményét.
E szerint a testületbe a Fidesz-KDNP 8, a Jobbik 4, az MSZP 2, míg a DK egy képviselőt delegálhatott. Az ülésen a közgyűlés elnökének választották Szabó Róbertet, valamint foglalkoztatási jogviszonyban álló alelnöknek ifj. Herman Istvánt, míg társadalmi megbízatású alelnöknek Tóth Csabát.

– Az első szó a köszöneté kell legyen – kezdte beszédét megválasztását követően Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. – Köszönet illeti a választópolgárokat, akik megtiszteltek támogatásukkal és a folytatás mellé álltak. A négy esztendővel ezelőtt megfogalmazott alapértékek, amelyek meghatározzák a munkánkat, ma is érvényesek: vallom, hogy csak a tisztesség, az alázat és a határozottság egysége képes a helyes úton tartani.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Szabó Róbert a megye élén Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

- Mi számokkal, térképekkel és táblázatokkal dolgozunk, de tudnunk kell meglátni mindezek mögött az embert, az igényeiket, a vágyaikat és a problémáikat. A ránk váró feladat bonyolult, de a cél egyszerű: egy olyan Heves megye megteremtése, ahol megéri dolgozni, meg lehet élni a tisztességes munkából, s ahol lehet tervezni.

Dr. Pajtók Gábor, megyénk kormánymegbízottja köszöntőjében utalt rá: a megyei önkormányzat szerepe jelentősen átalakult az elmúlt ciklus során. Kiemelte: nemcsak a feladatok változtak meg, mára átlátható folyamatok jellemzik a munkát. Emlékeztetett az adósságrendezési eljárásra, amelyet a korábbi felelőtlen gazdálkodás súlyos örökségének nevezett. Hozzátette: számos fontos eredményt ért az elmúlt négy esztendőben a testület, ezek közül kiemelte a széles körű társadalmi egyeztetéssel elkészült megyei területfejlesztési koncepciót, a Székelyföld Gyöngyszemei című programsorozatot és a Heves Megye Napja nevet viselő jótékonysági kezdeményezést.

A közgyűlés tagjainak döntése értelmében változatlan marad a korábbi bizottsági struktúra, a jövőben Fejlesztési és Nemzetközi Ügyekért Felelős Bizottságot Csík Balázs, a pénzügyi és ellenőrzőt Dudás Róbert, míg az ügyrendi és nemzetiségit dr. Juhász Attila Simon vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!