Közélet

2016.12.04. 16:22

Disznótoros ünnepi fényben Makláron

Kilencedszer vágtak disznót, töltöttek hurkát, kolbászt a maklári Röfi Fesztiválon.

G. R.

Fotó: foto:Korsos Viktor - korsosviktor.hu

Szépen fogytak a Röfi logós findzsák, amelyekbe a szervező hat civil szervezet sátrában Részeg, illetve Józan Röfijegyekért mérték a forralt bort, a teát, illetve a gyerekeknek a Röfi Forró Csokit mértek szombaton Makláron, a hagyományos Röfi Fesztiválon. Az ünnep fényét az idén egy hét méter magas ezüstfenyő, s a kivilágított rendezvénytér is emelte.
Hanuszik Csaba polgármester a Hírlapnak elmondta: igyekeztek valamennyi maklári adventjét fényesebbé tenni, így most már nem csak a falun átvezető út, de valamennyi utca kapott kisebb-nagyobb karácsonyi díszkivilágítást.
Egyébként idén is, mint tavaly három mázsa felett volt az a hízó, amelyet hajnalban azért vágtak le, hogy délután a kilencedik Röfifesztivál vendégei ne maradjanak éhesek. Hatszáz-hatszáz adag hurka és kolbász sült ki estére, s a friss disznótorosért hosszú sorok kígyóztak a falu rendezvényterén.
– Az összefogásról, az együtt eltöltött időről szól ez a rendezvény – mondta el a polgármester. A civilek sátrában saját készítésű süteményeket is kínáltak, s a hangulat igazán bensőségesre sikeredett.
A katolikus szentmisére a helyi Mikulás is ellátogatott, s a második adventi gyertya meggyújtása után a rendezvénytéren a maklári óvodások fogadták a fehérszakállút kis műsorral. Volt élő zene és bábelőadás is.

G. R. Fotó: Korsós Viktor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!