Egri Csillagok Színdarab

2024.09.05. 10:00

Meghódítják az Egri Csillagok Budapestet is

Monumentális Egri Csillagok színdarabot tekinthet meg szeptember 7-én 6000 diák és pedagógus, köztük egriek is érkeznek majd az MVM Dome-ba.

Heol.hu

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes monumentális közös produkcióra készül az MVM Dome-ban a Honvédelmi Minisztérium együttműködésében. Szeptember 6-án és 7-én mintegy kétszáz táncos és közel száz művész előadásában láthatja nagyszínpadon a közönség Gárdonyi Géza legnépszerűbb regényének színpadi adaptációját az Egri Csillagokat. Gárdonyi Géza történetének nagy színházi múltja van, hiszen először 1997-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatták be a kötet címét viselő musicalt, Egerben pedig az Agria Nyári Játékok elengedhetetlen musical darabja. 

Vidnyánszky Attila rendező úgy nyilatkozott a Nemzeti Színház weboldalán a 2018-ban bemutatott darabról, hogy nem a regény színpadi adaptációjára készültek, hanem egy különleges nézőpontot kerestek - egy csapat várbeli gyerek szemszögéből láthatják a nézők a történetet, akik egy biztonságos helyről figyelik az 1552-es egri ostrom történéseit.

Más megszólalási módot, más rendezői és koreográfusi gesztusokat igényel, hogy egy arénában is érvényesüljön az előadás – emelte ki Vidnyánszky Attila rendező a Magyar Nemzet napilapnak.

A kétnapos előadás második napjára hatezer diák és pedagógus tekintheti majd meg a különleges színdarabot, köztük Egerből is érkeznek diákok és pedagógusok az MVM Dome-ba.

További információkat és részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!