Kézilabda

2024.07.31. 16:07

Az egri kézilabdázó Párizsban szurkolt válogatott nővérének

Négy napot töltött a francia fővárosban Tóvizi Tamás. A QHB-Eger NB I.-es férfi csapatának balátlövője nővére, Füzi-Tóvizi Petra teljesítményére volt kíváncsi, aki a magyar női válogatott tagjaként Brazília és Angola ellen is remekelt az ötkarikás játékokon.

Sike Károly

Tóvizi Tamás (felül) rendkívül büszke nővérére

Forrás: Beküldött fotó

– Óriási élményt jelentett ez a pár nap – osztotta meg Tóvizi Tamás. – Különösen a vasárnapi, brazilok elleni mérkőzés hangulata volt magával ragadó. A dél-amerikai csapat elleni 25–24-es győzelmet telt ház, több mint ötezer ember látta a csarnokban, a végjáték pedig egészen álomszerűen alakult. Hatalmas volt az öröm, Petra teljesítménye pedig különösen nagy büszkeséggel töltött el. Az Angola elleni döntetlen után már nem volt felhőtlen jókedv, a mérkőzést követően Petra is kettős érzésekkel jött ki hozzánk a lelátóra. A csoportból való továbbjutásra azonban még mindig jó esély kínálkozik. A következő lépést a spanyolok ellen teheti meg a csapat.
Arra a kérdésre, hogy az olimpiai mérkőzések milyen hatással voltak a személyes pályafutására a játékos így válaszolt:
– Nem tagadom, irigykedve néztem a pályára lépő játékosokat, azért dolgozom, hogy később én is hasonló mérkőzéseken szerepelhessek. Motiváló volt a közeg, igyekszem ebből erőt meríteni – zárta szavait a 23 éves Tóvizi Tamás.

Csütörtökön a spanyolok következnek
A három forduló után ötvenszázalékos mérleggel, egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel álló magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön az eddig várakozás alatt teljesítő spanyolokkal csap össze a csoportkörben 14 órakor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!