Baloldali hecckampány

2024.08.27. 08:05

Magyar Péter kórházlátogatásaival feledtetné kínos nyári bulizásait

A Magyar Nemzet cikke szerint a Tisza Párt elnöke hazugságspirálba került, majd lebukott.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Részeg tivornyák, garázdaság, pénzszórás, rendőrségi eljárás – így foglalható össze Magyar Péter nyara, írja a Magyar Nemzet. Ilyen előzmények után kellett egy téma, ami eltereli a figyelmet a botrányokról, így a Tisza Párt elnöke kórházjárásba kezdett augusztusban.

Magyar Péter a baloldali sajtó egészségügy elleni hecckampányába csatlakozott be, ugyanis az uborkaszezonban, július végén több cikk is megjelent arról, hogy egyes kórházakban elromlott néhány klímaberendezés. A helyzetet egyébként napok alatt megoldották, mint arról Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár nyilatkozott július végén: „az extrém hőhullám alatt fellépő műszaki hibák többségét már elhárították, még olyan kisebb fennakadás lehet, amit alkatrészhiány okoz, de érdemi hatása ennek a betegellátásra már nincsen”.

A kórházi ámokfutás csúcspontja volt, amikor Magyar Péter a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrumát egyfajta „VIP-részlegnek” titulálva próbálta lejáratni. A Tisza Párt elnökét azonban gyorsan helyreigazította Takács Péter, kiemelve, hogy nincs semmiféle „VIP-osztály”.

– Itt olyan betegek kezelése zajlik, akiknek biztonsági szempontból indokolt a fokozott védelme: humanitárius program keretében Magyarországra szállított ukrán sebesültek; misszió során megsérült szövetséges NATO-országok katonái; szolgálatteljesítés közben sérülést szenvedett, bűnszervezetbe beépült rendőrök és – ahogyan ez minden országban bevett gyakorlat – a nemzetbiztonsági szempontból különösen védendő állami vezetők – szögezte le az egészségügyért felelős államtitkár.

Szembesítés, lebukás

Takács Péter felháborodásának hangot adva kijelentette: különösen nagy pofátlanság, hogy éppen Magyar hergel VIP-ellátást emlegetve, hiszen ha valaki, ő szakértője a VIP-életérzésnek.

Nem is olyan rég még pontosan te voltál az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak

– üzente az államtitkár Magyar Péternek.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában