Tehetségügy

1 órája

Varga-Bajusz Veronika: a tehetséggondozás nemzeti ügy

A tehetséggondozás nemzeti ügy – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.

MW

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Varga-Bajusz Veronika közlése szerint 

az elmúlt 16 év alatt 37 milliárd forintot fordított a kormány tehetségügyre. Ebből az összegből 19 milliárdot a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból tudtak a fiatal tehetségekre fordítani, nem csak Magyarországon, de az egész Kárpát-medencében.

Hozzátette: tehetségügyben az intézményrendszer is nagyon szerteágazó, a tehetségközpont és a Nemzeti Tehetség Program honlapjának a feladata az, hogy ezeket összehozza és láthatóvá tegye, az érdeklődőknek minél több információt adjon.

Azt gondoljuk, azt hisszük, hogy Magyarország a tehetségek földje és nem hagyhatjuk, hogy egy tehetség is elkallódjon

– fogalmazott Varga-Bajusz Veronika, hozzátéve, szükséges a kormánynak aktívan segítenie abban, hogy a "tehetségutakat" a fiatalok megtalálják.

A fiatalok sikere a nemzet sikere

– hangsúlyozta az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában