Közélet

2016.06.01. 09:03

Halálra verte élettársát

Az Egri Törvényszék hétfőn kihirdetett ítéletében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte R. R. vádlottat.

HEOL

A bíróság a szabadságvesztés tartamába beszámítani rendelte a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt, valamint megállapította, hogy R.R. a szabadságvesztés büntetésből legkorábban annak kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra, továbbá kötelezte a vádlottat 700.161,- forint bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság ítéletében rendelkezett a lefoglalt bűnjelekről is, és többek között az elkövetés eszközéül szolgált rúd és sarló elkobzását rendelte el.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2004. óta élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A kapcsolatuk konfliktusoktól terhes volt, gyakran veszekedtek, emellett a vádlott többször bántalmazta is az élettársát.

2015. július 11. napján a vádlott, családja és ismerőse a bükkszenterzsébeti házuk előtt szórakoztak. A délutáni órákra a vádlott és a sértett is ittas állapotba kerültek. 16 óra körül a vádlott előbb szidalmazni kezdte, majd a lakrészükben többször megütötte, megrúgta, illetve a hajánál fogva rángatta az élettársát. A bántalmazás során a vádlott egy fejszét is magához vett, azzal akarta bántalmazni a sértettet, azonban ebben a jelenlévők megakadályozták. Sötétedés után a vádlott és az egyik ismerőse biciklivel Tarnaleleszre mentek, majd éjfél körüli időben visszaindultak Bükkszenterzsébetre - tájékoztatta a heol.hu-t dr. Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott ismerőse a vádlott házához ment, benyitott a vádlott lakrészébe, ahol a sértett az ágyon félmeztelenül ülve hányt. Ekkor érkezett meg a vádlott, aki mindezt látva ököllel arcon ütötte az ismerősét, aki távozott a helyszínről. Ezt követően a vádlott a lakrészükben egy rúddal és egy házi készítésű sarlóval bántalmazta a sértettet. A bántalmazást követően a vádlott kerékpárral Tarnaleleszre a sértett szüleihez ment, és ordítva közölte velük, hogy halálra verte a sértettet. Ezután a sértett apja és testvére gépkocsival a sértettért mentek, és miután észlelték a sértett súlyos állapotát, mentőt hívtak hozzá. A sértett a kórházba szállítást követően meghalt. A sértettnek a bántalmazás következtében az élet elvesztésével szükségképpen együtt járó átlagos fájdalomérzetet meghaladó szenvedést kellett elviselnie.


Az ítélet kihirdetését követően az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság a tárgyaláson meghozott végzésével a fogva lévő vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. A végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!