Sport

2008.11.05. 14:14

Biros Pétert fair play-díjra jelölték

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége fair play-díjat javasol a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péternek.

HEOL

A ZF-Eger játékosának veszélyes egészségügyi rendellenesség akadályozta felkészülését a nyári, pekingi ötkarikás játékokra. Az MVLSZ vezető testülete egyhangúlag meghozott döntésével kívánja elismerni az egri pólós áldozatkészségét, akinek közvetlenül a pekingi olimpia után egy cisztát operáltak le a szíve közeléből.

– Biros Péter az olimpiai játékok előtt szerzett tudomást arról, hogy súlyos betegségben szenved. Ennek ellenére teljes mértékben részt vett az olimpiai felkészülésben és az olimpiai játékokon kimagasló teljesítményével hozzásegítette a csapatatot az olimpiai bajnoki cím elnyeréséhez – olvasható abban a felterjesztésben, amelyet Kamuti Jenő MOB-főtitkárnak, a Magyar Fair Play Bizottság elnökének küldött az MVLSZ elnöksége a felterjesztést indokolva.

– Természetesen megtisztelőnek tartom a jelölést és nagyon jól esett. Az az igazság, hogy fel sem vetődött bennem, hogy ne készüljek ugyanúgy, mint a többiek. Olyan alkat vagyok, akinek az ilyesmit nem esik nehezére magában tartani, számomra természetes dolog volt, hogy nem veszélyeztetem a csapat felkészülését, s az is, hogy mindent megteszek a mérkőzéseken a győzelemért – nyilatkozta a kiváló sportoló a válogatott honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!