Közlekedés

2024.04.19. 08:09

Esőben is biztonságosan! – ezeket tanácsolják a rendőrök

Hogy miként lehet esős időben is biztonságosan közlekedni? Egyebek mellett erre ad tanácsot a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Heol.hu

A hét hátralévő részében vármegyénkben csapadékos időjárás várható, amely nagy odafigyelést igényel a közlekedésben – hívja fel a figyelmet a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

A rendőrség a nedves, csúszós útviszonyokra tekintettel arra kér minden közlekedőt, hogy:

  • mérsékeljék sebességüket,
  • tartsanak nagyobb követési távolságot,
  • kerüljék a hirtelen kormányzó és fékező mozdulatokat.

Fontos továbbá hangsúlyozni, hogy: ittasan senki ne üljön a volán mögé, valamint lakott területen kívül és belül a járműben elől és hátul ülve egyaránt használják a biztonsági övet. A rendőrség kiemelte továbbá, hogy kanyarodás előtt minden esetben meg kell győződni annak veszélytelenségéről, útkereszteződésben pedig maradéktalanul eleget kell tenni az elsőbbségadási kötelezettségnek.

A Köpönyeg tájékoztatása szerint csütörtökön keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok, néhol az ég is megdörrenhet, valamint apró szemű jégeső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz. A maximum hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás. Reggel helyenként keleten, napközben eleinte északkeleten, majd főként északon és északnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, néhol akár zivatar is. Az északnyugati, majd nyugatira- délnyugatira forduló szél többfelé élénk lesz. Hajnalban mínusz 3, plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, gyenge fagy nagyobb területen az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. Napközben 12 és 17 Celsius-fok közé melegszik a levegő.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában