Motoros nyílt nap

2024.04.28. 09:50

Oktatást tartottak a motoros nyílt napon + videó, fotók

A kétkerekű tulajdonsok a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőreitől tanulhattak a szezon elején. A motoros nyílt nap vezetéstechnikai tréninget évek óta megrendezik a biztonságosabb közlekedés érdekében.

Hornyák Réka

Idén is megszervezte a motoros nyílt napot a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a motoros balesetek megelőzése érdekében. Április 27-én, szombaton két, több mint 20 fős turnus indult a vezetéstechnikai tréningen. A részvétel előzetes regisztrációhoz volt kötve és akkora volt az érdeklődés, hogy több mint egy héttel az esemény előtt beteltek a helyek. Az egyik csapat délelőtt kilenc és dél között, a másik pedig délután egy és négy óra között volt az egri rutinpályán. 

Oktatást tartottak a motoros nyílt napon + videó, fotók
Motoros nyílt nap az egri rutinpályán
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Heves vármegyében kiemelten fontos a motoros nyílt nap

Erdélyi Róbert, a balesetmegelőzési bizottság titkára elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a motoros balesetek megelőzésére, hiszen Heves vármegye speciális eset, mert két, motorosok által rendkívül kedvelt szakasz is van. Az egyik a 24-es számú főút mátrai szakasza, a másik pedig a 25-ös számú, Bükköt átszelő szakasz. Ezeket az útvonalakat nem csak a helyiek kedvelik, minden évben érkeznek ide az ország minden tájáról, de még más országokból is motorosok. 

– Sajnálatos módon minden évben sok az olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, melynek motoros az okozója vagy az elszenvedője. Ezek megelőzése érdekében fontosnak tartjuk azt, hogy a motoros szezon elején egy olyan tréninget tartsunk, melyen a nyeregbe ülők fel tudják frissíteni a rutinjukat, illetve a KRESZ tudásukat is. A mentőszolgálat közreműködésével pedig az elsősegélynyújtást is van lehetőségük itt gyakorolni – részletezte a motoros nyílt nap lényegét Erdélyi Róbert. 

Kiemelte, hogy fontos a fokozatosság elvének megtartása, hogy lépésről lépésre térjenek vissza a motorosok a forgalomba, ne pedig azzal a rutinnal, amit a tavalyi szezon végén letettek. Emellett pedig a motorok megfelelő műszaki felkészítése is elengedhetetlen. A tréningen bárki részt vehet, aki motorkerékpárra érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, így például volt, aki mopeddel teljesítette a pályát. 

A vezetéstechnikai gyakorlati képzést három motoros rendőr vezette akik a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályáról érkeztek. A motoros rendőrök két évente végeznek el különböző megújító képzéseket, így teljes mértékben uraik a gépjárművüknek és ezt a tudást adják át a többi motorosnak is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában