Szex után végezte ki áldozatát

2024.05.07. 12:00

Füzesabonyi rendőrök fogták el a miskolci gyilkost + videók

Előbb közösült vele, majd brutálisan megverte és elvágta áldozata torkát a miskolci gyilkos. A térfigyelő kamerák felvették, ahogy a férfi és a nő kézenfogva sétálnak a Tiszai pályaudvaron az egyik peronon, majd a bokros részre mennek, ahol a gyilkosság történt.

Molnár Helga

A miskolci Tiszai pályaudvaron találtak rá a 48 éves nő holttestére még szombat hajnalban – írja a Tények.hu. Az asszony egy bokor előtt feküdt hiányos öltözetben, emiatt gondolták először, hogy megerőszakolhatták. A nyomozás során azonban kiderült, hogy saját akaratából szexelt támadójával, aki utána egyszerűen megverte és elvágta a torkát. A rendőrök a gyilkos nyomába eredtek.

Füzesabonyi rendőrök fogták el a miskolci gyilkost
Füzesabonyi rendőrök fogták el a miskolci gyilkost 
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A rendőrök átnézték a pályaudvar környékén lévő kamerák felvételeit. Ezeken az látszott, hogy nem sokkal a gyilkosság előtt a 48 éves, hajléktalan nő kézen fogva sétált a peronon egy fiatal férfival, majd együtt bementek az állomáson lévő mosdóba, később pedig egy üzemi területen lévő bokros részre. Itt a nő levetkőzött, majd állva közösült a férfival. Ezen a nyomon indultak el a rendőrök és így hamar be is azonosították a férfit.

Mivel valószínűsítették, hogy a férfi a gyilkosság után vonatra szállt, így a körözést mindenhova kiküldték. Így fogták el a férfit a járőrök még aznap Füzesabonyban. Kiderült, hogy a gyilkos cseh állampolgár, aki évek óta kóborol a világban. Nemrégiben érkezett Magyarországra, ahol Miskolcon megismerkedett a hajléktalan nővel. A férfit őrizetbe vették, emberöléssel gyanúsítják. Mindent beismert, így akár 15 évet is kaphat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, a gyanúsított május 3-án 20 óra előtt Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron megismerkedett egy 48 éves lakcím nélküli nővel, akivel egy félreeső bokros területre mentek. A férfi itt elvágta a sértett nyakát, majd a bokorba rejtette a testet.

A rendőrségre a bejelentés másnap érkezett, majd a helyszíni szemlével, nagy erőkkel megindult a nyomozás. A beszerzett adatokra és személyleírásra alapozva a főkapitányság felvette a kapcsolatot Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal, illetve az információkat megosztotta az összes vármegye rendőri szerveivel. A kiadott körözés alapján a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársai a körözés kiadásától számított két órán belül egy helyi benzinkúton felismerték a jellegzetes hajat és pólót viselő férfit, a feltételezett elkövetőt, akit elfogtak.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfi – aki már évek óta, Európa országait járta céltalanul – beismerő vallomást tett, de tettének indítékára nem adott magyarázatot. A főkapitányság a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatását.

A nő feltételezett gyilkosát letartóztatták

Kedden a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a Tiszai pályaudvarnál történt emberölés gyanúsítottjának letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi állampolgárságú terhelt 2024. május 3-án az esti órákban a Tiszai pályaudvar területén lévő bokros területen közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített a sértettel, majd ezt követően tettleg bántalmazta és egy késsel megvágta a nő nyakát, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására – tudatta dr. Homa-Hajdu Eszter, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei. Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint életvitelére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezen okokat mérlegelve a járásbíróság 2024. június 7-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában