Elfogás

2024.05.08. 14:04

Kávézás helyett gyilkost fogtak a füzesabonyi rendőrök

Miskolci gyilkosság gyanúsítottját fogta el két füzesabonyi rendőr Andrássy Szabolcs és Barta Norbert szombaton. A heol.hu-nak elmesélték, miért vált számukra gyanússá a gyorsan lekapcsolt, emberöléssel gyanúsított férfi.

Guti Rita

Mozgalmas napja volt múlt szombaton a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon dolgozóknak, s tudták ezt már reggel is, hiszen ballagások voltak, ráadásul futóverseny is zajlott a kisvárosban. Éppen ezért gondolta úgy Andrássy Szabolcs szolgálatparancsnok és Barta Norbert bűnügyi helyszínelő, hogy a járőrkollégáknak segítve tesz még egy kört a városban ebédidő után. Ekkor vált csak igazán emlékezetessé a májusi szombat, bár még nem sejtették, hamarosan gyilkost fognak el.

Gyilkost fogtak a füzesabonyi rendőrök, Andrássy Szabolcs és Barta Norbert.
Gyilkost fogtak a füzesabonyi rendőrök, Andrássy Szabolcs és Barta Norbert.
Forrás:  Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

– Már visszafelé jöttünk a káli részről, amikor a 3-as főúton  és a 33-as kereszteződésében lévő benzinkúthoz értünk. Gondoltunk rá, hogy jólesne egy kávé, de másképp alakult – osztotta meg Szabolcs.

– Egy gyanús figurát pillantottunk meg a kereszteződésben, aki a bőröndjét húzva, láthatólag zavartan a 33-asról kifordult a 3-as útra Szihalom felé – vette át a szót Barta Norbert. Kérdésünkre, hogy miért gondolta gyanúsnak a férfit, azt mondta: többévtizedes rendőri tapasztalattal tudják már, ki a gyanús és ki nem az. Egy kisvárosban rendőrként ismerik már a helyi zsiványokat, ez a csapzott külsejű fiatal férfi már azért is gyanús volt, mert nem ismerték errefelé és láthatóan céltalanul bolyongott a bőröndjével az úton.

– Miközben a várost jártuk a rádión már hallottuk, hogy Miskolcon emberölés történt, s a feltételezett gyanúsítottról kamerafelvételt tettek közzé a rendőrök között. Ezt a képet mi akkor még nem láttuk – tette hozzá Szabolcs.

Miközben igazoltatták a feltűnő hajú férfit, Andrássy Szabolcs elkérte a körözési fotót egy kollégájától. Addigra kiderült, a férfi cseh illetőségű. Amikor a kép megérkezett egyikük sem szólt semmit, Szabolcs megmutatta Norbinak a képet, s a következő pillanatban kattant is a bilincs a huszonéves férfi csuklóján. Még a rosszminőségű kameraképpel a birtokukban is egyértelműen tudták, ez az a férfi, akit a miskolci rendőrök emberölés miatt köröznek. Minden stimmelt: a feltűnő, melirozott kócos haj, de még a Nirvana feliratú pulóver is ugyanaz volt, amiben pár órával korábban a miskolci vasútállomáson rögzítette a térfigyelő a sietősen távozót. 

– Úgy gondoljuk, olyan vonatra szállhatott fel, amelyik itt Füzesabonyban állt meg először, s bár nem tudjuk, de úgy gondoljuk, nem önszántából szállhatott le. Valószínűleg nem volt jegye és a kalauz szállította le – tették hozzá.

Igazoltatásnak indult, végül gyilkost fogtak a 3-as főúton

Ezen a ponton megpecsételődött a feltételezett elkövető sorsa, hiszen ahogy a füzesabonyi rendőrök elmondták, egy kisvárosban hamar kiszúrták, nem odavalósi és valószínűleg rosszban sántikál.

– Ha eljutott volna Budapestig, ott nehezebben került volna rendőrkézre, hiszen egy nagyvárosban sokkal könnyebben elrejtőzhetett volna – ezt már Suszter Zsolt, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság vezetője tette hozzá beszélgetésünkhöz kapcsolódva. Megtudtuk: csupán másfél órát élvezhette a füzesabonyi rendőrök vendégszeretetét a gyilkosság feltételezett gyanúsítottja szigorú őrizetben. A miskolci kollégák két órán belül ott voltak érte. Valamikor szombaton délután 2 óra körül fogták el, de Barta Norbert műszakjának lejártakor, délután 4-kor már úton volt Miskolc felé a gyanúsított az ottani rendőrökkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában