Kisiklott a mozdony

2024.05.07. 10:24

Kisiklott a vonat Adácsnál, késésekre kell számítani - Frissítve

Pótlóbuszok szállítják az utasokat az érintett vonalon. A tehervonat mozdonya kisiklott, a műszaki mentés hosszabb ideig tart.

Heol.hu

Frissítés:

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók, a Heves vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, kiszabadították annak a tehervonatnak a mozdonyvezetőjét, amely összeütközött egy kamionnal Adácson, a Kossuth Lajos utcai vasúti átjáróban. A beavatkozás során feszítővágót is használtak. A mozdony kisiklott, a szerelvény vagonjai azonban nem sérültek meg. Mentőhelikopter is érkezett a baleset helyszínére, ahol mindkét irányban leállították a vonatforgalmat - írja a katasztrófavédelem.

Teherautóval ütközött a tehervonat Adácsnál, kisiklott a mozdony
Teherautóval ütközött a tehervonat Adácsnál, kisiklott a mozdony
Forrás: Agria Tv

Az Agria Tv információi szerint kavicsot szállító teherautó és tehervonat ütközött egy átjáróban Adácson. A vonat vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, őt helikopterrel szállították kórházba. Úgy tudjuk, a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert a biztosítóberendezések nem működtek.

Sokan kényszerültek leszállni a vonatról, vonatpótló autóbuszok szállítják tovább az utasokat. 

Kisiklott egy tehervonat mozdonya teherautóval való ütközés miatt. Vonatpótló buszok szállítják tovább az utasokat.
Vonatpótló buszok szállítják tovább az utasokat.
Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Korábban írtuk:

Vámosgyörk és Ludas között egy tehervonat kamionnal ütközött össze Adácsnál, a Dobó István utcai átjáróban kedden délelőtt. A fény- és félsorompó műszaki hiba miatt nem működött, erről értesítették a tehervonat mozdonyvezetőjét. A baleset következtében a mozdony négy tengellyel kisiklott, a műszaki mentés hosszabb ideig fog tartani - közölte Facebook-oldalán a Mávinform.

A helyszínelés ideje alatt Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. Az utasokat pótlóbuszok szállítják Vámosgyörk és Füzesabony, illetve Hatvan és Füzesabony között. A Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely, illetve Hidasnémeti, a Budapest–Eger vonalon 30-60 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje - tették hozzá.

A katasztrófavédelem is beszámolt az esetről. Mint írják, összeütközött egy nyerges vontató és egy tehervonat a Adácson, a Kossuth Lajos utcai vasúti átkelőben. A mozdony kisiklott, a vezetőjét feszítővágóval szabadítják ki fülkéjéből a gyöngyösi hivatásos tűzoltók. A műszaki mentést a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A vonatforgalmat mindkét irányban leállították.

Információink szerint mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában