Alzheimer Café Gyöngyös

2024.04.18. 17:58

Az időskori szellemi frissesség megőrzése volt a téma Gyöngyösön

Folytatódott a népszerű foglalkozássorozat a Mátraalján.Az Alzheimer Café Gyöngyös vendége dr. Horváth András Attila volt.

Szabó István

Dr. Horváth András Attila előadása az Alzheimer Café Gyöngyös szerdai foglalkozásán

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szerdán újabb találkozóval folytatódott az Alzheimer Café Gyöngyös foglalkozássorozata a mátraalji városban. Portálunkon beszámoltunk már arról, hogy tavaly május óta működik Gyöngyösön az Alzheimer Café. A gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) szervezésében és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház közreműködésével zajló programsorozat célja egyrészt az, hogy támogató tér legyen a demenciával küzdő betegeknek és családjuknak, valamint a nekik segítő szakembereknek, másrészt pedig az, hogy megszűnjön tabutéma lenni a betegség. A foglalkozássorozat rendkívüli jelentőségét az adja, hogy világszerte, így Magyarországon, de szűkebb hazánkban, Heves vármegyében is népbetegség szintjére emelkedett a demencia, az időskori szellemi leépülést jelentő tünetegyüttes. 

Szerdán az időskori szellemi frissesség megőrzése volt az újabb alkalom témája. A délután során dr. Horváth András Attila, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet adjunktusa tartott előadást. A Bori Mami konferenciatermet már hagyományosan megtöltő érdeklődők választ is kaphattak a szakembertől a felmerülő kérdéseikre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában