Környezettudatosság

2024.04.30. 13:51

Folytatódik egy 2. körrel a LED csere program Egerben

Elkezdték kiosztani Egerben a LED csere program második körében az izzócsomagokat.

Szabadi Martina Laura

Folytadódik Egerben a LED-csere program

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Közel 1700 háztartás regisztrált a LED csere programban Egerben, ez mindegy 17 ezer izzót jelent – mondta Földvári Győző intézményi működésért felelős tanácsnok kedden sajtótájékoztatón. A csomagok kiosztása a pályázóknak hétfőn kezdődött és 2 hétig tart. Tavaly már meghirdettek egy akciót, melynek során a lakosság energiatakarékos LED-es izzókra cserélhette a égőket otthonában ha regisztrált az önkormányzat által meghirdetett programban. Földvári elmondta, egy háztartásban az égőkkel kapcsolatos fogyasztásban a csere 30 százalékos megtakarítást eredményez átlagosan.

– Ezt a villamosenergiát nem kell megtermelni vagy importálni, ez nagyon fontos a környezetvédelem szempontjából. Az első alkalommal 1300 háztartás regisztrált, de sokan késve, így meghirdettünk egy második alkalmat az együttműködő céggel, hogy mindenki élhessen a lehetőséggel, aki szeretne. Ha a piaci árakat nézzük akkor átlagban több mint 15 ezer forint egy csomag, a LED izzókra több mint 5 év garancia van – ismertette a tanácsnok.

Elmondta, többféle teljesítmény és foglalattípus között válogathattak a jelentkezők, a cég pedig felmérte, hogy az igények reálisak-e. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában