Egri Csillagok Sétánya

2024.04.19. 12:25

Kautzky Armand kapja a következő csillagot Egerben

Az Eger Sikeréért Egyesület április 19-én, pénteken tartott sajtótájékoztatót, amelyen kiderült az Egri Csillagok Sétánya legújabb, 2024-es díjazottjának személye. A sétány idén Kautzky Armand nevével bővül majd.

Mellik Alexandra

Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke és Karsai-Nagy Zoltán, az egyesület titkára

Forrás: Szántó György

Az Eger Sikeréért Egyesület a történelmi belvárosban, az Érsek utcában hozta létre az Egri Csillagok Sétányát

– Tavaly tavasszal és ősszel a kilencedik, illetve a tizedik csillagot avatták Koltai Lajos és Csank János nevével. A sétány alapításával mindazok előtt kívánunk tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez – tájékoztatta a Heolt Forgó János, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, aki a csillag átadásának menetéről is beszélt. – A díjazott személyére vonatkozóan az egyesület elnöksége az önkormányzat felé tesz javaslatot, amelyet a képviselőtestület jóváhagy, s ezt követően kerülhet a csillag az Érsek utcába. 

Az elmúlt években művészetek, tudomány, sport és „Egerért” kategóriában avattak díszköveket.

– 2024. június 28-án tervezünk egy csillagavatást. Az egyesület döntésének értelmében Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész, érdemes művész kap majd csillagot – emelte ki Forgó János. 

Egerben született Kautzky Armand

Mint megtudtuk, Kautzky Armand Egerben született 1964-ben és öt évig itt is élt családjával. Több száz filmben adta már a hangját, olyan híres színészeknek is mint többek között Tom Cruise. 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színház tagja lett, ahol majdnem 20 évet töltött el. Rövid szabadúszás után 2012–2017 között az Újszínház színésze volt. 2017-től szabadúszó művész. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem színpadi beszéd tanára.

– Egyesületünk egyhangú döntést hozott – egészítette ki az egyesület elnöke, majd hozzátette: minden évben két csillagot avatnak, a másik csillagról azonban az év második felében adnak majd tájékoztatást.

Kautzky Armand művészetek kategóriában nyerte el a díjat, az idei második csillagot pedig „Egerért” kategóriában tervezik majd kiosztani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában