Választás 2024

2024.04.18. 16:30

Vig Zoltán azt állítja, azért indul mégis a polgármesteri székért, mert nem hagyja veszni Lőrincit

Lőrinciben immár négy polgármesterjelölt jelentette be indulási szándékát a június 9-i helyhatósági választáson, miközben a jelenlegi városvezető, Vig Zoltán megindokolta, hogy korábbi ígérete ellenére miért vállalja mégis a megmérettetést.

Tari Ottó

Mint megírtuk, Lőrinciben beindult a választási nagyüzem. Az elmúlt hétvége óta szinte naponta jelentik be indulási szándékukat az újabb polgármester-jelöltek. Elsőként Pálinkás Péter jelenlegi alpolgármester, a Fidesz-KDNP aspiránsa jelezte, hogy csapatával „Lőrinci mindenek előtt” szlogennel vesznek részt a választáson. Őt követte a Petrik Zsolt és tömörülése „Együtt egy élhetőbb városunkért” mottóval, majd Vig Zoltán polgármester „A józan ész talaján, a tettek mezején” címszóval állt csatasorba. Legutóbb pedig Minárik László közölte „Lőrinci háromság” című oldalán, hogy polgármester- és képviselő-jelöltként indul. A többiekkel ellentétben Minárik nem indít csapatot, mert – mint írta – „Én nem gyűjtöttem nyolc bólogatót a magam erősítésére avagy akár gyengítésére”.

Vig Zoltán polgármester egy korábbi rendezvényen
Vig Zoltán polgármester egy korábbi rendezvényen
Forrás: Lőrinci Hírei

Közben Vig Zoltán polgármesterjelölt szükségesnek látta megindokolni, hogy ígérete ellenére miért indul mégis a városvezetői székért. Korábban ugyan minden fórumon azt hangoztatta, hogy visszavonul és alpolgármesterét, Pálinkás Pétert támogatja, de most megváltoztatta véleményét.

„Miért is döntöttem most az újraindulás mellett?” – tette fel a kérdést szerda reggeli bejegyzésében. „– Rengetegen kerestek meg, miután letisztult a kép a polgármester jelöltek személyét illetőleg. Mindenki arra biztatott, induljak újra, ne hagyjam veszni Lőrincit. Egyértelművé vált számomra is, hogy olyan erők mozognak a háttérben, melyekre semmiképpen nem szabad bízni ennek a városnak a vezetését. A megszaporodott támadások csak megerősítettek abban, hogy itt most, ebben a helyzetben nem szabad feladni, nem szabad abbahagyni! Helyi politikai ellenfeleim sohasem válogattak a módszerekben. Az elmúlt időszakban 45 alkalommal jelentettek fel. Minden alkalommal bebizonyosodott, hogy az adott ügyekben törvényesen jártunk el.”

Sorainak részben ellent mond, hogy korábbi  támogatottja, Pálinkás Péter soha nem jelentette fel, így rá aligha vonatkozhat az indoklás, hogy miért indul mégis ellene.

Vig végül megjegyezte, hogy csapatával nem folytatnak negatív, lejárató kampányt, tiszteletben tartják mindenki magánéletét és társadalmi nézeteit, továbbá nem kezdenek karaktergyilkos kommunikációba sem.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a helyi portálokon többen jelezték, miszerint a jelöltek bejegyzései közül egyedül Vig Zoltán mondandóját nem lehet kommentelni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában