Városrendészeti beszámoló

2024.05.05. 16:34

A városrendészet 23 millió forint bírságot szabott ki tavaly Gyöngyösön

A gyöngyösi grémium elfogadta a rendészeti beszámolót. A városrendészet a rendőrséggel és a polgárőr szervezetekkel is együttműködik.

Szabó István

A gyöngyösi képviselő-testület legutóbbi ülésén számolt be a 2023-as tevékenységéről a Gyöngyösi Városrendészet, a beszámolót a grémium elfogadta. A gyöngyösi városháza közleménye részletezi, hogy a január elsejétől önálló intézményként működő közösségi rendészet létszáma a különválással 30-ról 34-re növekedett. Ez lehetővé tette, hogy a közterület-felügyelők a hétvégi éjszakai szolgálatot további két nappal bővítsék, és folyamatossá tegyék a közterületi kamerák figyelését. 

Ferenczy Dániel rendészeti igazgató beszámolójából az is kiderült, hogy a közterületfigyelő kamerák száma a 2020-as 72-ről 2024-re 182-re emelkedett. A közterület-felügyelők 2023-ban közel 1400 esetben intézkedtek, és 23 millió forintnyi bírságot szabtak ki. A városrendészet a rendőrséggel és a polgárőr szervezetekkel is együttműködik. A beszámolóból megtudhatjuk, hogy az önkormányzat 2023-as adományából tavaly október végéig 70 rendőr 516 órában teljesített túlszolgálatot Gyöngyösön. A beszámoló sikeresnek ítéli az immár országos példaként is szolgáló Szomszédom a felügyelő programot, valamint számot ad a drónos ellenőrzések hatékonyságáról is: a városrendészek többek között guberálót, körözött személyt és tüzet is észleltek a drón segítségével, áll a gyöngyösi városháza közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában