Voks 2024

2024.05.07. 18:20

Kisorsolták a kompenzációs listák sorrendjét is, így néz ki majd a szavazólap

Nem abc-sorrendben állnak majd, hanem sorsoltak.

Molnár Helga

Nyílt ülést tartott a helyi választási bizottság kedden délután az egri polgármesteri hivatalban. Dr. Holtzer Olivértől, bizottsági elnöktől elhangzott a kompenzációs listák bejelentését legkésőbb május 7-én 16 óráig lehetett megtenni. Hat lista érkezett, ebből egyet már jogerősen nyilvántartásba vettek, de a kompenzációs és nemzetiségi kompenzációs listák sorrendjének sorsolásában mind a hat részt vett.

A sorsolás után a következő sorrend alakult ki, így néz ki majd a szavazólapokon mindez. Első helyen a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd- ZÖLDEK listája áll, a másodikon a Civil Közéleti Egyesület, a harmadikon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a negyediken a Fidesz-KDNP, az ötödiken az Egerért Most Egyesület, míg a hatodik a Mi Hazánk Mozgalom áll.

A 2024. június 9-ei, az Európai Parlamenti, valamint a helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választás szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem nevük abc-sorrendjében szerepelnek, hanem a Választási Bizottság által kisorsolt sorrendben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában