Labdarúgás

2023.04.04. 21:10

Az Energia SC válogatott futballistája ott térhet vissza, ahol fél éve lefejelte ellenfelét

Április 5-én jár le Csoszánszki Dávid Antal hat hónapra szóló eltiltása. Az Energia SC Gyöngyös 33 éves játékosa szombaton Andornaktályán léphet újra pályára, ahol fél évvel korábban lefejelte ellenfelét.

Bódi Csaba

Csoszánszki Dávidnál ismét a labda és a játék kerül a középpontba

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Az élet furcsa fintora, hogy éppen a Marshall ASE otthonában húzhat ismét szerelést. Mennyire várja az újbóli pályára lépést?

– Valóban produkál érdekes helyzeteket az élet, tényleg ott játszhatok ismét, ahol történt ez a kellemtelen eset. Plusz figyelmet azonban nem fordítok erre, inkább arra fókuszálok, hogy a saját csapatomat segíthessem – válaszolta Csoszánszki Dávid Antal.

– A hat hónapig tartott kényszerpihenő alatt mit volt a legnehezebb megélni?

– A legnehezebb tényezőt a tehetetlenség jelentette, hogy az Energia SC játékához nem tudok hozzájárulni, csak a partvonalon kívülről követhetem az eseményeket. 

– A piros lapot megelőző pillanatban nyilván egy kis időre elvesztette az uralmát önmaga fölött. Megbánta az elhamarkodott cselekedetet?

– Természetesen megbántam a tettemet! Soha ilyen, sportpályára nem való cselekedetet nem követtem el korábban és soha nem is fogok! Nem engedhetem meg, hogy ilyen hátrányos helyzetbe sodorjam magam és a csapatomat.

Ez következik – A Heves vármegyei I. osztály 19. fordulójának programja. Április 7., péntek, 14.30: Gyöngyösi AK–Egerszalók. Április 8., szombat, 15.00: Lőrinci–Heréd. 16.30: Maklár–Eger SE II., , Besenyőtelek–Bélkő SE-Bélapát, Füzesabonyi SC-Erőss út–Gyöngyöshalász, Marshall ASE–Energia SC Gyöngyös. Szabadnapos: Hevestherm-Hevesi LSC

– Az edzésmunkát nehéz így motiváltan végezni. Ebben akadtak hullámvölgyek?

– Az edzésmunkából így is kivettem a részem annyira, amennyire csak tudtam. Nehezebb volt motiváltnak maradni, de úgy érzem, ez jól sikerült. Hullámvölgyet nem éreztem egyszer sem. A történtek után azonban volt egy kisebb mélypont, amelyen sikeresen túllendültem, miközben igyekeztem a gárda hasznára válni.

– Kire, kikre számíthatott a minden bizonnyal embert próbáló időszak alatt?

– Ez a félév sok mindenre megtanított és több dolog megfogalmazódott bennem. Hál' Istennek, ahogy eddig, most is számíthattam a barátaimra, a csapatra, többek között a minifoci válogatottra. Ezért is plusz ösztönzést ad, hogy a legjobbamat nyújtsam és visszazökkenjek a régi kerékvágásba, ugyanis a bajnokság nem úgy alakult, ahogy elterveztük, és szeretnénk pozíciót javítani. Ez ugyanis nem méltó az Energia SC-hez.

Csoszánszki Dávid felállt a „padlóról”
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Milyen tanulságokat vont le magában az eltiltás ideje alatt? 

– Azt feltétlenül, hogy bármi történik, bármilyen atrocitás érhet, a játék hevében sem szabad ilyet tenni, mert nem a sportpályára való. Ott mindennél fontosabb a futball, és csak ezzel kell kellene foglalkozni mindenkinek, legyen az szurkoló vagy játékos.

– Megfogadott valamit a jövőre nézve?

– Azt igen, hogy mindig próbáljam meg a legjobbamat nyújtani, a mérkőzésen csak és kizárólag a játékkal szabad foglalkozni.

Címkék#eltiltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában