Speciális sport

2023.04.15. 08:14

Országos ezüsttel ünnepelte a 20. évfordulót az egri Szalaparti EGYMI csapata

Kapkodták a lábukat a fiatalok az értelmükben akadályozott diákok számára kiírt 20. évfordulós egri sportrendezvényen.

B. Cs.

A döntős diákok mindent beleadtak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Gyúltak a gyertyák a tortákon, és a tűzijáték sem maradt le a süteményről a kerek születésnap méltó megünnepléseként. Az apropót a köszöntésre a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által huszadik alkalommal  rendezett „Kapkodd a lábad!” Játékos Sor- és Váltóverseny Országos Diákolimpiai Döntője jelentette. Az eseménynek – ahogy korábban már hat alkalommal – az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnoka adott otthont. Az értelmükben akadályozott diákok számára kiírt sportrendezvény egyben országos tehetségkutató versenynek is számított, ahol olyan diákok mérték össze ügyességüket, akik a megyei versenyeken a legjobbaknak bizonyultak.

Egerben hat csapat tagjaira nyolc feladat  teljesítése várt. A házigazda pásztorvölgyi iskolával szorosan együttműködve az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium (EGYMI) nevelői és munkatársai Gyöngyös, Kömlőd  (Komárom-Esztergom vármegye), Békés, Budapest (Bárczi isk.), Nyírbátor és Eger együttesének teremtettek kiváló feltételeket arra, hogy bemutathassák felkészültségüket.

„Több mint sport!” – szerepel a FODISZ szlogenjeként, amelyről a szervezet elnöke, Szabó László azt mondta, hogy ez a jelmondat a „Kapkodd a lábad!” versenyen igazán érvényesül, hiszen az esemény nemcsak célokat jelöl ki és ösztönöz a kitartásra, hanem kapcsolatokat és kapcsolódást is teremt. Valamint katalizátorként hathat sok-sok diák és pedagógus életében, mindezt örömteli módon, felszabadultan.

Hasonló gondolatok mentén nyitotta meg a döntőt az Egri Tankerületi Központ igazgatója, Ballagó Zoltán, míg Eger alpolgármestereként Minczér Gábor üdvözölte a részvevőket, kifejezve örömét, hogy a város ismét házigazdája lehet a finálénak. Kiemelt vendégként Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok pólós, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke díjátadásban vállalt szerepet, ahogy tette azt a FODISZ ügyvezető elnöke, Toponáry Gábor is.

Az esemény helyi támogató partnereként az egri Gárdonyi Géza Színház 30 ajándékjeggyel kedveskedett a Szalaparti EGYMI és a Gyöngyösi Petőfi Általános Iskola 30 diákja számára a „Kérem a következőt! – Dr. Bubó” előadásra. Ahogy a belépőknek, úgy a további jutalmaknak is rendkívüli módon örültek a fiatalok a nap zárásaként.

A végeredmény: 1. Nyírbátor, 2. Eger (Szalaparti EGYMI), 3. Békés, 4. Gyöngyös (Petőfi Sándor EGYMI), 5. Kömlőd, 6. Budapest (Bárczi isk.).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában