Kézilabda

2023.11.23. 12:33

A Csurgó legyőzésével tarthatja a lépést a Gyöngyös

A 2023-as naptári év utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a Csurgói KK csapatát fogadja a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férfi gárdája.

Sike Károly

A gyöngyösi szurkolók már hangolnak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 11. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (8.)–CSURGÓI KK (5.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.
Három bajnoki mérkőzés még hátravan az idei évből, de ezek közül a somogyiak elleni találkozó az egyetlen, amelynek a gyöngyösi sportcsarnok ad otthont. Egy héttel később Budakalászra látogatnak Ubornyák Dávidék, majd az esztendő zárásaként, december 9-én Hatvanban fogadják a Tatabányát.

– Nagy küzdelemre számítok, amelyben a játékosok testi ereje kerülhet előtérbe. Teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk, mint amit a múlt héten Balatonbogláron vívtunk. A Csurgó nagyon jó játékerőt képvisel, erős a belső posztokon, masszív a védelme, ebből a szempontból kicsit hasonlít a Balatonfüredre. Megpróbáljuk megtalálni a játékuk ellenszerét, és tartani a lépést a riválisokkal ebben a kiélezett bajnokságban, amelyben bárki bárhol képes lehet nyerni – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös legutóbb egygólos vereséget szenvedett a NEKA vendégeként, így tíz mérkőzést követően továbbra is tíz ponttal áll a tabellán. A Csurgói KK neve mellett egy ponttal több szerepel, ami három helyezést jelent.

A 11. forduló további mérkőzései

FTC-Green Collect–QHB-Eger 37–20 (16–8)
NOVEMBER 25., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–HSA NEKA
18.00: OTP Bank-Pick Szeged–Dabas KC
18.00: Fejér B.Á.L.-Veszprém–PLER-Budapest
18.00: Telekom Veszprém–Carbonex-Komló
NOVEMBER 26., VASÁRNAP
17.00: Balatonfüredi KSE–MOL Tatabánya KC

Nagy ment Kovács érkezett
A szezon végig kölcsönben a szintén NB I.-es NEKA csapatát erősíti Nagy Ádám. A gyöngyösiek 2005-ös születésű jobbátlövője úgy költözik a Balaton-partjára, hogy cserébe az akadémisták az irányítóként bevethető Kovács Gergő játékjogát adják át a GYKK-nak.
– Miután a 2023/2024-es szezonban Ligakupára nem kerül sor, nem tudunk elegendő játéklehetőséget biztosítani Nagy Ádámnak. A fejlődése érdekében eleget tettünk a Nemzeti Kézilabda Akadémia kérésének és a bajnokságból hátralévő hónapokra kölcsönadtuk Ádámot. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a döntés kedvező hatással lesz a játékos szakmai fejlődésére – fogalmazott a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke, Nagy Attila.
A 23 éves gyöngyösi nevelésű Kovács Gergő kilenc év után tér vissza Gyöngyösre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában