Labdarúgás

2024.01.29. 11:06

A gyöngyösi szakember immár a Ferencvárosi TC fiataljait pallérozza

Tarnai Dániel tudatos karriertervének újabb fontos állomásához érkezett. A 30 éves gyöngyösi tréner Miskolc után Budapestre költözik, változatlanul az akadémiai képzésben hasznosítva tudását.

Bódi Csaba

Tarnai Dániel tudatos karrierterv szerint halad

Forrás: Beküldött fotó

– Az előrehaladási ívet nézve úgy tűnik, töretlen a fejlődése. Gyöngyös és Diósgyőr után miként került képbe az FTC-nél? 

– A DVTK Labdarúgó Akadémián két és fél évet töltöttem el, ami nagyon jó alapot adott edzői pályafutásomhoz. Télen akadt egy üres pozíció a Ferencvárosnál, amivel mindenképp élni szerettem volna, ezért váltottam – válaszolta Tarnai Dániel.

– Az FTC melyik csapatánál folytatja?

– A Ferencvárosi TC Pre Akadémiáján kaptam lehetőséget, az U12-es együttesnál asszisztens edzői pozícióban tevékenykedek.

– A tisztség betöltéséhez milyen edzői végzettség szükséges?

– Másfél éve fejeztem be az UEFA A-licences képzést, de a tanulásnak és a fejlődésnek sosincs vége számomra, mert mindig van még feljebb. Ebből a szempontból az idei évnek is megvan a célja, illetve akadnak tanfolyamok, amelyeket mindenképp szeretnék elvégezni a jövőben.

Tarnai Dániel már zöld-fehérben
Forrás:  Beküldött fotó

– A lépcsőfokok eddig szépen követik egymást, milyen szintre törekszik?

– Előfordult olyan időszak az életemben, amikor az irány egyértelműnek számított, azonban konkrét cél nem volt meghatározva. Ez azonban az idő elteltével megváltozott, ugyanis kialakult egy tudatos karrierterv bennem. Ebből a szempontból ambiciózus, motivált és célorientált embernek tartom magam. 

Lépésről lépésre, tudatosan, előre meghatározott módon van egy tervezett út, amelyen igyekszek úgy haladni, hogy egy lépcsőfokot se hagyjak ki.

 A célomat még nem értem el, ám ez maradjon az én titkom, annál is inkább, mert ez egyelőre a jövő zenéje.

– Akad-e mentora, aki segít az eligazodásban, tanácsokat ad, iránymutatást nyújt?

– Konkrétan egy személyt nem tudnék meghatározni, azonban az eddigiek során, a különböző állomáshelyeimen mindig megtaláltam azokat a személyeket, akik nagy hatással voltak rám és akiktől rengeteg tanultam a futballról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában