Kézilabda

2024.02.09. 10:40

A Gyöngyös a kiesőzónából kap ellenfelet, az Egerre kemény dió vár

A kiesés elkerüléséért küzdő PLER-Budapest jelenti a HE-DO B. Braun Gyöngyös következő ellenfelét a férfi NB I.-ben. A QHB-Eger a tavaszi szezon első hazai bajnokiján a Csurgói KK csapatát fogadja.

Sike Károly

Az egriek portugál balátlövője, Francisco Silva (76) sokat tehet a győzelemért

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 15. fordulójának mérkőzései:

PLER-BUDAPEST (13.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (7.)
Budapest, Bud Aréna, szombat, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.
A tavaszi nyitóforduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta a mátraajai gárda azzal, hogy a 2022 áprilisa után újra legyőzték a világsztárokat felvonultató OTP Bank-Pick Szeged együttesét. A hatalmas diadal óriási lökést adhat a gyöngyösieknek, akik ezúttal a kiesőzónából kapnak ellenfelet.

– A hét elején még viseltük a szombati mérkőzés nyomait, a fiúk erőn felül teljesítettek ami rengeteg energiát kivett belőlük – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. 

– Tisztában vagyunk vele, hogy a Szeged elleni győzelem igazi értékét az adja meg, ha a Bud Arénában is nyerni tudunk.

 Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy iszonyatosan nehéz mérkőzés vár ránk, ahol nagyon futós, magas tempójú küzdelemben kell helytállni. A hazaiak az őszi szezon második felében megmutatták, hogy mennyire veszélyesek, ezért maximális koncentrációval készültünk.
A középmezőnyhöz tartozó gyöngyösiek 13, míg a bennmaradásért küzdő fővárosiak 7 ponttal állnak a tabellán. A két együttes őszi mérkőzésén a Dr. Fejes András Sportcsarnokban 32–27-es gyöngyösi győzelem született.

Dissinger ment, Groff és Chaouachi jött
Ősszel hat mérőzésen segítette a PLER-Budapest együttesét a német Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Cristian Dissinger, aki januárban a Mol Tatabánya KC hívó szavára mondott igent. Pótlására a szlovén balátlövő Luka Groff érkezett, s tavasszal ugyancsak a fővárosiakat erősíti a 21 éves tunéziai beálló, Khalil Mohamed Chaouachi is.

QHB-EGER (12.)–CSURGÓI KK (5.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Hargitai G., Markó G.
Az őszi szezon hat hazai mérkőzéséből négyet megnyert az újonc QHB-Eger, begyűjtve egyebek mellett a Balatonfüred vagy épp a Gyöngyös skalpját. Hogy tavasszal meglesz-e a Kemény Ferenc Sportcsarnok varázsa azt egyelőre nehéz megtippelni, a nyitány mindenesetre pokoli nehéznek ígérkezik.

– A héten vírusos betegség tizedeli a csapatot, alig maradt egészséges játékos, így még az is kérdéses, hogy megfelelő létszámban ki tudunk-e állni a mérkőzésre – osztotta meg az egriek edzője, Tóth Edmond.

 – A heti felkészülés teljesen felborult, közös gyakorlásra alig volt mód, jobbára elméletben igyekeztünk elsajátítani az eltervezett taktikát. Őszintén szólva nehéz felméri, hogy mire lehetünk képesek a somogyiak ellen.
Az egriek a tavaszi nyitányon Balatonfüreden szerepeltek ahol sima, tizenkét gólos vereséget szenvedtek. Ahhoz, hogy a csapat visszatérjen a győzelmek útjára nagy formajavulásra lenne szükség, ami az ismert körülmények között embert próbáló feladatnak ígérkezik.

A Csurgói KK szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelt. A legjobb nyolc közé jutásért a Tatabányát fogadták Baranyai Norbert edző tanítványai, a továbbjutást 26–26-os döntetlennel sikerült kiharcolni a vendégeknek. A múlt heti bajnoki nyitányon a Telekom Veszprémmel nézett farkasszemet a CSKK, ahol a címvédő 36–23-os győzelmet aratott.

A 15. forduló további párosítása

FEBRUÁR 10., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–Carbonex-Komló
17.00: Telekom Veszprém–MOL Tatabánya KC
18.00: Dabas KC–Balatonfüredi KSE
19.00: HSA NEKA–Fejér B.Á.L.-Veszprém
Későbbre halasztva: OTP Bank-Pick Szeged–FTC-Green Collect

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában