Kézilabda

2024.02.02. 11:55

Sztárcsapatot fogad a Gyöngyös, füredi vendég az Eger

Február első hétvégéjén elkezdődnek a férfi NB I. tavaszi küzdelmei. A HE-DO B. Braun Gyöngyös a 8., a QHB-Eger a 11. helyről várja a folytatást.

Sike Károly

A gyöngyösi szurkolók vélhetően megtöltik a Dr. Fejes András Sportcsarnokot

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 14. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (8.)–OTP BANK-PICK SZEGED (2.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Felhő F., Öcsi T.
Kedden a Magyar Kupa nyolcaddöntője nyitotta a 2024-es tétmeccsek sorát a gyöngyösiek számára. A találkozón a házigazda FTC-Green Collect végig dominált, s végül 32–26-os győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. A bajnoki nyitányon még nehezebb ellenfél vár a mátraaljaiakra. 
– Ilyen neves csapat ellen mindig nagy élmény játszani, ráadásul várhatóan telt ház előtt, fantasztikus hangulatban léphetünk pályára – fogalmazott a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – A hétközi Magyar Kupa-mérkőzésen sok jó dolgot is csináltunk, amit szeretnénk átmenteni a szombati találkozóra. 

A vendégek rengeteg játékosa szerepelt a januári Európa-bajnokságon és emiatt szurkolóink számára is biztosan nagy élmény lesz látni őket. A saját játékunkat próbáljuk építeni, és jó mérkőzéssel megörvendeztetni a közönséget.

A Tisza-partiak az ősszel a Telekom Veszprémtől elszenvedett vereséget leszámítva magabiztosan gyűjtögették a pontjaikat. A szeptemberi nyitányon pályaválasztóként 37–28-ra nyertek a gyöngyösiek ellen.

BALATONFÜREDI KSE (10.)–QHB-EGER (11.)
Balatonfüred, Szabadidőközpont, szombat, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.
A bajnokság szeptemberi nyitányán aratott Balatonfüred elleni 26–25-ös győzelemmel szinte berúgta az NB I. kapuját a QHB-Eger. Azzal, hogy az újonc legyőzte az előző kiírás ötödik helyezettjét megadta az alaphangot egy olyan szezonhoz, ahol ősszel számos esetben borult a papírforma. A tavaszi folytatást mindkét csapat 10 ponttal várja, ami a Balaton-partiak számára nagyobb csalódás.
– A Dabassal szemben elveszített múlt heti Magyar Kupa-nyolcaddöntő (25–30) megmutatta, hogy még idő kell a csapatnak, hogy újra a legjobb formáját mutassa – osztotta meg az egriek edzője, Tóth Edmond. 

– Megnehezíti a dolgunkat, hogy az Afrika-bajnokságon ezüstérmes algériai Abdeljalil Zennadi, csak pénteken érkezik, így a füredi fellépés előtt egyszer sem tud velünk edzeni a támadásban és védekezésben is kulcsfigurának számító beálló, ráadásul elmondása szerint kisebb sérüléssel is bajlódik. Hál ‘Istennek a többiek harcra készek.

Arra a kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy idegenben is meglephessék a Füredet a szakember így felelt:
– Közel százszázalékos teljesítményt kell nyújtani. Nagyon klappolni kell mindennek, arról nem beszélve, hogy a hazaiak bizonyára nagy bizonyítási vággyal lépnek majd pályára. Az esélyesség terhe az ő vállukat nyomja – fogalmazott Tóth Edmond.
A BKSE együttesében két olyan játékos található, akik részesei voltak a magyar férfi válogatott történelmi Európa-bajnoki sikerének. A kapus Andó Arián és a balszélső Bóka Bendegúz is tagja volt a Németországban ötödik helyen zárt nemzeti csapatnak.

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁS

FEBRUÁR 3., SZOMBAT
18.00: FTC-Green Collect–CYEB-Budakalász
18.00: Csurgói KK–Telekom Veszprém
18.00: Carbonex-Komló–HSA NEKA
18.00: Fejér B.Á.L.-Veszprém–Dabas KC
FEBRUÁR 4., VASÁRNAP
18.30: MOL Tatabánya KC–PLER-Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában