Labdarúgás

2024.02.24. 16:40

Téli-kupa: a Heréd LC két év múltán újra a trónra lépett

Az elmúlt három évben harmadszor jutott a Téli-kupa nagypályás, műfüves torna döntőjébe a Heréd LC csapata. Német Gyula együttese a 2022-es diadal és a 2023-as ezüstérem után újra első helynek örülhetett.

Bódi Csaba

A 2023/24. évi Téli-kupa győztese, a Heréd LC csapata

Forrás: MLSZ Heves Megyei Igazgatóság

– A játékosok nagyon jól „beleálltak” az aranymeccsbe, átérezték a döntő fontosságát és ez győzelemben mutatkozott meg – mondta a címvédő Gyöngyöshalász elleni döntőt 1–0-ra megnyert herédiek edzője, Német Gyula. 

– Tudtuk, hogy mennyire fontos ez a sorozat a klub és a település számára, ennek megfelelő volt a hozzáállás, miközben akadtak hiányzóink nevezetesen Bárkányi Arnold, Ivony Attila, Tóth Dániel és Tari Szabolcs sem állt rendelkezésre. A mérkőzés elején megszerzett gólt követően sok helyzetet dolgoztunk ki, de többször már nem sikerült a hálóba találni. A Halásznak a hajrában volt olyan időszaka, amikor jelentős nyomást kellett elviselni a csapatunknak, de megőriztük a kapunkat gól nélkül, ezért is bír nagy értékkel a győzelem.

A Téli-kupa döntőjében:

HERÉD LC–GYÖNGYÖSHALÁSZ SE 1–0 (1–0)
Eger, Felsővárosi Spt. V.: Mencsik László (Király, Juhász B.).
HERÉD: Darabont D. – Darabont G., Zsámboki, Szegedi (Marosán, 64.), Szabó B., Baranyi R., Tóth O. (Tóth M.,75.), Székesi, Oláh N., Bolbás, Fajkó. Edző: Német Gyula.
GYÖNGYÖSHALÁSZ: Halasi – Bartha, Papp, Szilágyi, Nyerges (Lovag, 68.), Gulyás, Sőregi, Nádudvari, Kocsis, Szabó Cs., Danyi. Edző: Labancz Róbert.
GÓL: Baranyi R. (5.).

A bronzéremért kiírt mérkőzésen a hevesiek közül sokan nem álltak rendelkezésre, betegség miatt kihagyta a meccset Besenyei Ferenc játékos-edző is. Az egerszalókiak az utolsó fél órában emberhátrányba kerültek, majd jött a hevesi gól, ami eldöntött a harmadik hely sorsát.

A 3. helyért:

HEVESTHERM-HEVESI LSC–EGERSZALÓK SE 1–0 (0–0)
Eger, Felsővárosi Spt. V.: Derda József (Király, Juhász B.).
HEVES: Juhász K. – Volyák, Szabó G., Kóczián, Korsós, Ludányi G., Szabó L., Szalmási, Gerencsér, Juhász Cs., Szabó D. Játékos-edző: Besenyei Ferenc.
EGERSZALÓK: Farkas D. – Bényei, Gyóni, Halász M. (Fükő D., 65.), Busai, Halász D. (Montvai, 73.), Érsek, Ficzere, Gallik, Kvetkó (Füzik, 46.), Póczos (Balogh D., 81.). Játékos-edző: Montvai Tibor.
GÓL: Ludányi G. (80.).
KIÁLLÍTVA: Gyóni (Egerszalók, 58.).

Az eredményhirdetéskor a díjakat az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának és Társadalmi Elnökségének képviseletében Farkas Ádám igazgató,Tóth Zsolt versenybizottsági elnök és Csuhay József társadalmi elnökségi tag adta át.

– Az első hely sorsáról dönteni hivatott mérkőzés kicsit paprikás csatát hozott, a hangulat és a színvonal már a bajnoki találkozókat idézte. Idén is bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága a sorozatnak, vagyis lesz folytatás – összegzett Farkas Ádám. 

Az eredményhirdetéskor Farkas Ádám igazgató (középen) szólt a csapatokhoz   
Forrás: MLSZ Heves Megyei Igazgatóság

 

A 2023/24. évi Téli-kupa végeredménye:

1. Heréd LC
2. Gyöngyöshalász SE
3. Hevestherm-Hevesi LSC
4. Egerszalók SE

Különdíjasok

Legjobb mezőnyjátékos: Baranyi Richárd (Heréd LC)
Gólkirály: Balázs Lázár Tihamér (Hevestherm-Hevesi LSC)
Legjobb kapus: Halasi Ádám (Gyöngyöshalász SE)

Az eddigi győztesek

2015: Besenyőtelek SC 
2016: Jászárokszállási VSE
2017: Egerszalók SE
2018: Felsőtárkány SC
2019: FC Hatvan
2020: Energia SC Gyöngyös
2022: Heréd LC 
2023: Gyöngyöshalász SE
2024: Heréd LC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában