Sakk

2024.04.23. 14:46

Kékesi SE: Ónodi Miklós remek győzelmet aratott

A Kékesi SE gárdája a DMTK ellen közel állt a döntetlenhez a Szuperliga GM Szabó László csoportjának 7. fordulójában.

Bódi Csaba

Ónodi Miklós Herpai József Mátyás ellen győzött

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

KÉKESI SE–DUNAHARASZTI MTK 4:6

Győzött: Ónodi Miklós.
Remiztek: Horváth József, Haring Filip, Petrisor Adrian Marian, Istvanovszki Martin, Bohati Tamás, Blaskó István.

A DMTK öt nagymesterrel (GM) érkezett Gyöngyössolymosra, köztük az A-válogatott Papp Petrával. Ezúttal is mind a tíz táblán 100–150 Élő ponttal magasabb besorolással rendelkező játékossal rendelkező gárdával nézett farkasszemet a házigazda, ám a végeredmény a hazaiak szempontjából remeknek számít.

– Sikerült négy pontot itthon tartani a csapatunknak, mi több, közel jártuk a döntetlenhez – mondta a Kékesi SE szakosztályvezetője, Barna Nándor.

 – Minden táblán nagyszerű játékot láthattunk, komoly küzdelemre késztettük nagynevű ellenfelünket. A legszebb eredményt ifjúsági játékosunk, Ónodi Miklós érte el, aki remek győzelmet aratott. Gyalognyerés után szabad gyalogját aktivizálta, és príma kombinációval zárta le a csatát.

A Szuperliga állása
Forrás: chess.hu

Barna Nándor kiemelte az éltáblás Horváth Józsefet és Haring Filipet, akik az első, illetve második táblán ismét remiztek, továbbá a rendkívül erős mezőnyben eddig 50 százalékos pontszerzési eredménynél tartanak. Horváth József nagymester minden mérkőzésen játszott, ez tovább növeli teljesíménye értékét.

– Fél pontot szerzett Petrisor Adrian, Istvanovszki Martin, Bohati Tamás és Blaskó István, akik szintén alapembereink. Meg kell említeni, hogy a mérkőzés rendkívül sportszerű, baráti légkörben zajlott, ahol a csapat várakozáson felül teljesített – összegzett Barna Nándor.

Következik: Kékesi SE–ASE Paks, Budapest, május 11., szombat, 15.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában