Vízilabda

2024.05.05. 19:20

Digi-Eger: győzelem Dunaújvárosban, szerdán eldőlhet a bronzérem sorsa

A bajnoki címvédő egriek a harmadik helyért rendezett párharc első mérkőzésén 10–5-re nyertek a Dunaújváros vendégeként.

Sike Károly

Szilágyi Dorottyáék (2) bravúros győzelmet arattak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. harmadik helyért rendezett párharcának 1. mérkőzésén:

DUNAÚJVÁROSI FVE–DIGI-EGER 5–10 (3–3, 1–3, 0–2, 1–2)
Dunaújváros. V.: Csizmadia Zs., Petik A.
DUNAÚJVÁROS: Maczkó L. – Dobi D. 1, Horváth B. 1, Mahieu, Szabó N. 1, Garda K. 1, Sümegi N. Csere: Jonkl Cs. 1, Kardos L., Kardos D., Somogyvári L., Pál R. Edző: Vad Lajos
EGER: Torma L. – Szilágyi D. 3, Borsi I. 1, Parkes, Belorio, Bódi F. 1, Szellák 3. Csere: Sóti L., Katona Zs., Weston, Lendvai N. 1, Pogonyi B. 1. Edző: dr. Sike József
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 12/2, ill. 5/2.
ÖTMÉTERESBŐL: 1/1, ill. 2/1.
KIPONTOZÓDOTT: Bódi F. a 29., Sóti L. a 32. percben.
A Dunaújváros a Ferencváros ellen, míg a Digi-Eger az UVSE gárdájával szemben maradt alul az elődöntős párharc során. Ahogy a fináléba jutásért, hogy a bronzéremért is az egyik fél második győzelméig tart a küzdelem, a párharc a jobb alapszakaszbeli helyezés miatt az újvárosiak pályaválasztásával veszi kezdetét.
A bronzmeccs első felvonásán tizenegy percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd 4–4-ről ellépett ellenfelétől az egri gárda. Szellák Csenge vezérletével a harmadik negyed végére már négygólos előnyt szerzett a vendégcsapat (4–8), ami a záró felvonásban csak tovább nőtt.
DR. SIKE JÓZSEF: – Elvettük a pályaelőnyt, 1–0-ra vezetünk! A gólaránynak nincs jelentősége. Azonban, ha szerdán este a Bárány-uszodában is ilyen koncentrációval vízilabdázunk, akkor meg lehet a hőn áhított bronzérem, ami vetekszik a tavalyi arannyal.
AZ EGYIK FÉL 2. GYŐZELMÉIG TARTÓ PÁRHARC ÁLLÁSA: 1–0, a Digi-Eger javára.
KÖVETKEZIK: Digi-Eger–Dunaújvárosi FVE, május 8., szerda, 18.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában