Kosárlabda

2024.05.08. 20:42

Eszterházy SC: a végére is motiváltak maradtak

Első idényét az NB I/B Zöld-csoportjában a 11. helyen zárta az Eszterházy SC. A Százhalombatta elleni párharc harmadik mérkőzését nagy izgalmak közepette fordították a maguk javára az egriek.

Tóth Balázs

Az egriek jól hajráztak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I/B Zöld-csoportja 11. helyért zajló rájátszásának 3. fordulójában:

ESZTERHÁZY SC–SZÁZHALOMBATTAI KSE 79–74 (17–22, 16–20, 22–16, 24–16)
Eger, Eszterházy-csarnok. V.: Balogh Gy., Sallai I. J. (Fülöp Á. L.)
ESC: Rékasi B., Botka R., Gilszki E., Szicsák B., Bajusz Á. Csere: Máté B., Kerekes H., Pomázi P., Ficsor Á., Kovács K., Kocsis D. Játékos-edző: Klepej Roland
– Elhúzódott a rájátszás. Annak ellenére, hogy a Százhalombatta hozzánk hasonlóan friss feljutó, az év végére komoly csapatot verbuváltak – fogalmazott Klepej Roland. – Hullámzó mérkőzésen, mindkét csapat odatette magát. A rájátszásban a Pénzügyőr SE ellen biztosítottuk be a bennmaradást, örülök, hogy a 11–12. helyért zajló rájátszásban is motivált maradt a csapat. Az utolsó találkozón látszódott, hogy a kicsit álmoskás kezdés ellenére mennyire harcos volt a csapat, szerettük volna győzelemmel zárni első Zöld-csoportos évünket.
Az edző szerint a lehetőségekhez képest elégedettek lehetnek a szezonnal, hiszen a battaiakhoz hasonlóan későn, augusztus 8-án tudták meg, hogy megkapták a Zöld-csoportos tagságot, nehéz volt igazolni, a felkészülést is át kellett tervezni.
– Az elején nagyon nehéz volt összeállni, felvenni a ritmust egy osztállyal feljebb. Hullámzó volt a teljesítményünk, megvertük a döntőt játszó Tiszaújvárost itthon, idegenben kikaptunk a Pénzügyőrtől. Mire mindenki megtalálta a saját szerepét, azt, hogy hol a helye a csapatban, az a Pénzügyőr elleni rájátszás harmadik mérkőzésén mutatkozott meg leginkább, amikor négy pontot engedtünk egy hozzánk hasonló együttes ellen – tekintett vissza az idényre Klepej Roland.
A vezetőedző kifejtette, bízik abban, hogy a társaságot sikerül együtt tartani, szeretnének egy magas ember igazolni és merészebbet álmodni a következő évadra. Maradnak a Zöld-csoportban, s szeretnének a rájátszásba beférkőzni.
A következő hetekben a játékosok visszavesznek az edzésintenzitásból, bár egy B33 MEFOB találkozó még vár rájuk Budapesten, de az másfajta felkészülést igényel. Levezetésképp belekóstolnak más sportágakba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában