tökéletes kombináció

2017.10.10. 14:51

Búcsút mondhat a cidrinek, ha megkóstolja ezt a különleges húslevest

Lélekmelengető vacsora hűvös estékre.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: lenetstan

Feldobná a húslevesét? Tegyen bele a füstölt hús mellett egy kis hajdinát is – kövesse a Fanny receptjét!

Őszi zöldségleves hajdinával, füstölt csülökkel

Hozzávalók (4 személyre):

150 g lóbab

2 ek étolaj

150 g füstölt, főtt csülök

1 fej vöröshagyma

2 db közepes sárgarépa

2 szál halványító zeller

2 db babérlevél

100 g hajdina

só, frissen őrölt bors

150 g fodroskel

1. A babot áztassuk hideg vízbe egy éjszakára. Hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg kissé a kockára vágott csülköt. Szórjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket is: a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat.

2. Adjuk hozzá a leszűrt babot, a babérlevelet és öntsük fel 800 ml vízzel. Közepes lángon fedő alatt főzzük, amíg a bab megpuhul, kb. 20-25 percig. Félidőben szórjuk a levesbe a hajdinát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a levest. Végül a fodroskelt csíkokra vágva dobjuk a levesbe, amikor már elzártuk alatta a lángot.

Elkészítési idő: 40 perc + áztatás

Egy adag: 375 kcal

Borítókép: lenetstan / Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!