íme, a titok

2017.10.18. 17:15

Süssön ropogós csörögefánkot!

A csörögefánk akkor jó, ha éppen annyira ropogós, amennyire kell, ehhez azonban nem árt ismerni az elkészítés titkát.

Hűvös őszi estéken meglepheti magát egy finom desszerttel, a csörögefánk pedig éppen ideális ehhez. A Fanny konya receptje alapján megtudhatja, hogyan készül.

Hozzávalók (24 darabhoz):

400 g liszt + a nyújtáshoz

½ tasak sütőpor

1 csipetnyi szódabikarbóna

1 csipet só

1 tasak vaníliás cukor

50 g kristálycukor

100 g vaj

2 db tojás

3 ek tejföl

olaj a sütéshez

  • Forgassuk össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, és a kétféle cukrot. Morzsoljuk a többihez a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat és a tejfölt. Gyúrjuk az egészet sima tésztává. Lisztezett felületen nyújtsuk ki egészen vékonyra, majd derelyevágóval csíkozzuk fel. A tésztacsíkokat vágjuk kisebb téglalapokra.
  • Forrósítsunk fel 2-300 ml olajat, majd kis adagokban süssük ropogósra a tésztadarabokat. Szedjük papírtörlőre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Elkészítési idő: 60 perc

    Egy darab: 130 kcal

    Fotó: Shutterstock

    Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock.com

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!