2018.04.10. 16:33
Jobb, mint az eredeti: citromos tiramisu
Tavaszra tökéletes a kávés klasszikus citrusos változata.
A kedvenc sütije a tiramisu? Ráadásul imádja a citrusféléket? Akkor a Mindmegette receptjét egyenesen Önnek találták ki! Egy óra alatt készen van, utána már csak egy picit hűteni kell.
HOZZÁVALÓK (6 SZEMÉLYRE):
A citrommártáshoz:
150 ml citromlé
50 ml narancslé
100 g kristálycukor
1 db tojássárgája
1 ek étkezési keményítő
A citromkrémhez:
2 db citrom
1 db vaníliarúd
150 g kristálycukor
200 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
600 g natúr görög joghurt
A tálaláshoz:
200 g babapiskóta
tejszínhab
fehér csokoládé
1. A mártáshoz forraljuk fel a citrom- és a narancslét a cukorral. Állandó kevergetés mellett adjuk hozzá az 50 ml vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve főzzük sűrűre a mártást, majd húzzuk le a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
2. A citromkrémhez keverjük össze a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd verjük kemény habbá. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a joghurtot és 2 ek citrommártást.
3. Rétegezzük poharakba a citromkrémet, a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártást a képen látható módon. Tegyük az édességet a hűtőbe legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / VGstockstudio